Ett spänt Värtan klev in på Hjorthagens IP denna vackra sensommarkväll efter tre tunga uddamålsförluster i rad och oroväckande tabellposition. Länge skulle publiken sväva i ovisshet i detta välspelade ”bottenmöte”.

Värtan inleder starkast med ett offensivt övertag längs vänsterkanten. Fredrik Sandell rundar sin kille gång på gång och lägger makalösa inspel mot boxen. Efter ett par försök landar bollen i den 17:e minuten hos Isper I och vidare til Joel L som skåpar in 1-0 enligt plan.

Matchen stabiliserar sig med jämn kamp i mitten och efter ett par anfall åt vardera håll kvitterar Ursvik oväntat men påpassligt och Värtan börjar darra lite av tanken på ännu ett 1-2 resultat. Ursvik lyckas dock inte kapitalisera på denna oro och ett missnöjt Värtan går in i halvlek med 1-1.

Andra halvlek börjar ännu en gång starkt i Värtans favör. Denna gång glänser högerkanten med vackra samspel och kvicka anfall. I den 61.a minuten lossnar Isper djupt på högerkanten, skottfintar bort sin kille, kliver in i banan och drar fram vänstersläggan. Skottet som följer kan endast stavas till S C H M A C K och en förtvivlad bortamålvakt kan konstatera att 2-1 bollen ligger i vänster burgavel till publikens jubel.
Energin flödar i Värtan och Ursvik måste släppa fram sina spelare för att ha en chans. Joel L stoppar ett av deras iniativ i den 70.e minuten, lägger fram bollen till en framrusande Mackan Vivstam som stänker in 3-1 i krysset och matchen ska väl vara stängd här!?

Den sista perioden av matchen handlar fortfarande om Värtan men Ursvik har några av sina bästa chanser. Den nyvärvade läktarsnackisen, målvakten under smeknamnet ”Nico”, gör ett par kalasräddningar och avvärjer därmed slutdramatik i matchen.

3 pinnar till Värtan och tabelläget känns mycket trevligare inför höstavslutningen.

Alexander Hembjer
Värtans Ik