Ny satsningen inom Värtans IK på att göra laget och klubben mer konkurrenskraftigt inför premiären i division fyra mellersta går vidare. Nu börjar truppen ta sin form och nya spelare ansluter för att säkerställa att truppen blir mer konkurrenskraftig 2015 och att vi kan utveckla vårt redan giftiga lag. Vi hälsar Marco Segredoo, Johan Palm, Sebastian Thomsson och Per Lundgren välkomna till klubben och vi välkomnar Magnus Klingspor och Fredrik Sandell åter tillbaka till klubben efter vistelse i USA och efter svår skada.

 

De nya spelarna som är klara är Marco Segredoo, Johan Palm, Sebastian Thomsson och Per Lundgren.

Marco Segredoo är en ung utvecklingsbar talang från IFK Lidingö som under vintern har provtränat för Djurgårdens IF, men som nu ansluter Värtans IK. Marco kommer redan i år konkurrera om en plats på mittfältet hos en allt starkare grupp. Att Marco väljer Värtans IK ett stort kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att bli kallade ” Stockholms Talangfabrik Nummer 1”. Varmt välkommen till Värtans IK.

Johan Palm är en hårt arbetande yttermittfältare som förra året var påväg till spel i division två, hans tränaruppdrag i Djurgården satte då stopp för den övergången. Han har sin bakgrund i IFK Skövde, Tibro AIK. Nu är det meningen att rätt och hård träning skall få fart på vårt nyförvärv. Varmt välkommen till Värtans IK.

Sebastian Thomsson är en ung och väldigt utvecklingsbar målvakt som kommer från Superettanklubben IK Frej. När Frej nu tar steget upp i Superettan så lånas Sebastian ut till Värtans IK, där han kommer konkurrera med övriga målvakter om första platsen. Sebastians far Patrik ”Zenga” Löfgren var en stor profil under 90-talet i Värtans IK då som tränare på vägen mot division två. Varmt välkommen till Värtans IK

Per Lundgren är en placeringssäker innermittfältare som nu flyttar till huvudstaden från Småland. De senaste säsongerna har han tillhört Farstorps IK, men har sin fotbollsutbildning från Myresjö, Vetlanda FF och Rydaholm. I Per får vi en träningsvillige, placeringssäker defensiv mittfältare som också har energi och ork för djupledsspel. Varmt välkommen till Värtans IK. 

Fredrik Sandell är vår löpvilliga och snabba ytterspringare som har en av seriens bästa inlägg. Vi ser jättemycket fram emot att få en hel säsong med Fredrik nu när han är tillbaka efter den skada som gäckat honom det senaste året. Vi tror att han kommer blomma ut rejält i år. Varmt välkommen tillbaka. 

Magnus Klingspor vår mest träningsvillige spelare, ofta 100 % i närvaro var saknad hela hösten förra året. Hans ledaregenskaper och vinnarskalle kommer göra att vårt lag tar oss upp på den nivå vi presterade under förra våren. Varmt välkommen tillbaka från USA.

Innan truppen kommer att stängas så kommer ett mindre antal spelare till att ansluta under februari månad. Vårt fokus är hitta minst en målvakt till så att vi kan spetsa konkurrens situationen där. Vi kommer dock aldrig säga nej till spelare som kan spetsa vår trupp även under säsong.

Sedan tidigare är de tre spelarna Daniel Ohlsson, Gustav Olsson och Onome Eghagha klara för Värtans IK

Daniel Ohlsson var 2014 en av seriens vassaste forwards då i topplaget Lidingö, han kommer även kunna spela centralt på mittfältet hos oss i Värtans IK. I Daniel får vi en mycket utvecklingsbar spelare som visat sin klass i toppen av division fyra i flera år, varmt välkommen till Värtans IK.

Gustav Olsson är en oerhört bra skolad fotbollspelare som kommer från vår grannklubb Djurgårdens IF. Varmt välkommen tillbaka säger vi till denna 17-årige talang som kommer förstärka vår backlinje och som gjorde en kanoninsats i sin seniordebut för några veckor sedan, Gustavs moderklubb är Värtans IK.

Onome Eghagha den resolute och envisa läkaren förstärker oss från Katrineholms SK. I Onome kommer vi en Hjorthagskille som kommer ingjuta både lugn och förtroende tillsammans med en eldig spelstil. Varmt välkommen till Värtans IK.

 

//Värtans IK