Värtans innebandysektion återuppstod säsongen 2014/2015 efter ett par års vila. Under ledning av Emil Andersson, Steffen Engström och Fredrik Perlskog blev det spel i division 5B den gångna säsongen. Laget bestod av rutinerade spelare från högre serier blandat med ett par spelare som testade innebandy i seriesammanhang för första gången. Denna saliga blandning av spelare skulle visa sig var lyckad. Med en god sammanhållning, bra stämning och bitvis fantastiskt spel slutar Värtan på en 3:e plats i serien efter 9 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster.

Värtans har under säsongen bjudit på offensiv innebandy och man är det laget som gjort näst flest mål i serien med 123 st på 14 matcher, ett snitt på nästan 9 mål per match. Värda att lyfta fram är Emil Andersson (29p), Fredrik Perlskog (24p) och Oskar Kiisk (21p) som tillsammans har gjort 74 poäng under säsongen och alla tre huserar i toppen av division 5s officiella poängliga.

Värtans säsong har mestadels bjudit på bra insatser och man har framförallt varit starka på hemmaplan i den lite mindre Gärdeshallen. Säsongens kanske mest minnesvärda matcher är nog storsegern borta mot Adelsö i seriepremiären (15-1), laginsatsen och kämpaviljan i hemmasegern mot seriefavoriten IS Bar Central (7-6) och även den svidande förlusten borta mot rivalen Lidingö (2-3), som grusade förhoppningarna om serieseger.

Värtan innebandy kommer fortsätta under nästa säsong och träningarna beräknas starta i augusti med seriespel till mitten av september.

Värtan innebandy tackar för en fantastiskt rolig säsong och är väldigt glada att så många av er har tagit er tid att följa laget, såväl hemma som borta, under säsongen. Vi hoppas att fler kanske kan få upp ögonen för sporten under nästa säsong och vi hoppas att vi ses i Stockholms idrottshallar till hösten!

Värtan innebandy avslutade säsongen med en prisceremoni, där årets bästa insatser prisades.
De nominerade och pristagare finner ni nedan.

 

Årets träningsnarkomaner

Motivering: Går till de spelare som oavsett väder, jobb, familj eller fotboll alltid dyker upp på träningen. Med full närvaro sen den började bokföras är årets träningsnarkomaner: Olle Swedberg, Oskar Kiisk och Johan Åskogh.

Vinnare: Olle Swedberg, Oskar Kiisk och Johan Åskogh.

 

Årets prestation (Priset går till den spelare/prestation som på egen hand fått stor inverkan/blivit omtalad i föreningen)

Nominerade: Olle Swedberg missar byte mot Huvudstaden, Olle Swedberg sitter av en 2:a för laget mot Bar Central, Olle Swedberg missar sitt byte mot Adelsö.

Motivering: Alla de nominerade är värdiga vinnare. Men i stenhård konkurrens vinner den prestation som lämnat störst avtryck på Olle som person och Värtan som förening. Efter denna prestation har han växt som människa, blivit mer ödmjuk och hanterar motgångar på ett helt annat sätt. Årets prestation går till Olles tvåa för laget mot Bar Central. Som han med glädje satt av. Och sen aldrig nämnde under resterande del av säsongen. En riktig insats!

Vinnare: Olles två minuter för laget mot Bar Central

 

Årets rookie (går till den spelare som med begränsad erfarenhet gjort störst framsteg under året)

Nominerade: Nicklas Ström Bäverlind, Olle Swedberg, Carl von Wachenfeldt

Motivering: Efter enbart ett få timmar med innebandyklubba i handen har vinnaren utvecklats från en vilt vevande skogshuggare till en finlirare med magiska handleder. En hårt arbetande forward med näsa för mål, ben som aldrig slutar springa, en vilja av stål och framförallt en fantastisk utveckling under säsongen gör att priset som årets rookie går till: Carl von Wachenfeldt

Vinnare: Carl von Wachenfeldt

 

Årets poängkung (Går till den spelare som gjort mest poäng i en officiella statistiken)

Vinnare: Emil Andersson (29p)

 

Årets målvakt (Priset går till den målvakt som varit bäst och jämnast under året)
Nominerade: Carl Willberg-Johnn, Henrik Klemets, och ”den svarta väggen”.

Motivering: Med en hög närvaro, delaktig i konspirationen mot Oskar och en fantastisk räddningsprocent är nog denna målvakt divisions fems kanske bästa. Svår att göra mål på ur alla lägen och med en hög lägsta nivå är vinnaren av årets målvakt: Carl Willberg-Johnn

Vinnare: Carl Willberg- Johnn

 

 

Årets Back: (Priset går till den spelare som varit bäst defensivt under 2014/2015)

Nominerade: Alexander Söder, Jonas Gunningberg och Johan Mårfält.

Motivering: Aldrig en dålig match i Värtans tröja under säsongen och med en högsta nivå som inte går att finna någon annanstans i division fem går priset för årets back till Värtan Innebandys dyraste transfer. Jonas Gunningberg

Vinnare: Jonas Gunningberg

 

Årets Forward: (Priset går till den spelare som varit bäst offensivt under säsongen 2014/2015).

Nominerade: Oskar Kiisk, Emil Andersson, Martin Karlsson

Med en näsa för mål och en förmåga att skapa målchanser ur ingenting går priset för årets forward till den spelare som, nästan på egenhand, har spelat en avgörande roll i många matcher. Vinnaren är Emil Andersson.

Vinnare: Emil Andersson

 

Årets MVP (Går till den spelare som varit mest värdefull för laget. Röstas bland spelarna)

Vinnare: Emil Andersson

 

Värtan innebandy tackar för den här säsongen och hoppas vi ses igen till hösten!