Värtans innebandyherrar drabbades av ett par återbud inför helgens möte med Hephata i Liljeholmshallen. Detta skulle dock inte visa sig på planen där ett par spelare fick iklä sig en något ovan roll. Backarna Magnus Wård och Mathias Rodny fick uppgiften att ta på sig blåställen och bli en hårt arbetande checking-line, som även bjöd på matchen snyggaste mål. Johan Mårfält var en tilltänkt playmaker,och Alexander Söder skulle stå för målskyttet i förstakedjan.

Värtan börjar matchen mot jumbon Hephata bra. Med en hög press vinner de tillbaka bollen tidigt och ett bombardemang mot hemmamålet inleds. Efter 2.47 kommer också 1-0 när Fredrik Perlskog trycker in en retur från nära håll. Steffen Engström följer upp med 2-0, 12 sekunder senare innan Värtan jubilerar med mål 100 för säsongen. Även denna gång är det Fredrik Perlskog som påpassligt snappar upp en retur och trycker in bollen i nät. Värtan gör två mål till och leder välförtjänt med 5-0 efter en mycket bra första period.

Tyvärr sjunker Värtan in i Hephatas tempo i andra perioden och det dröjer till 12:e minuten innan Värtan gör periodens första mål. Alexander Söder gör sitt andra för dagen med ett välplacerat handledskott och 6-0 är ett faktum. Ett bra powerplay senare är det 7-0 innan Magnus Wård och Mathias Rodny bjuder på magi. I en snabb spelvändning hittar Mathias en djupledslöpande Wård som tar emot passningen på volley, tar med den mellan två backar och avslutar otagbart vid målvaktens vänstra stolpe. Ett riktigt klassmål till 8-0.

Tredje perioden blir jämn resultatmässigt och slutar 3-3. En period som kommer präglas av utvisningar. Värtan drar på sig 4 utvisningsminuter och Hephata ett matchstraff och två tvåminutersutvisningar. Värt att notera från tredje perioden är att Pedro gör sitt första mål för säsongen när han fastställer slutresultatet till 11-3 med ett vackert skott i krysset.

En bra förstaperiod och stabilt försvarsspel lägger grunden till Värtans 5:e raka seger.

Matchens lirarpoäng, utdelade av Magnus Wård.

1p. Alexander Söder
2p. Carl Willberg-Johnn
3p. Fredrik Perlskog