Vi tappade vår topplacering efter ett antal skador på våra nyckelspelare under hösten 2014, nu kompletterar vi vår ledarorganisation med ytterligare kompetenser för att göra en stark säsong 2015.

Till den redan starka kvartetten med huvudtränare Dag Appelgren, de assisterande tränarna Fatos Lloncari, Thomas Olofsson och Tuomo Viitanen (vår rutinerade lagledare/materialförvaltare) skriver vi nu till namnen John Åberg och Patrik Loft.

John Åberg är en ambitiös och positiv målvaktstränare som bor i Hjorthagen men uppvuxen i Saltsjöbaden, där han även figurerat som målvaktstränare åt Saltsjöbadens IF i alla olika ungdomslag. Han har en kandidat från Tränarprogrammet på GIH och tar nästa steg nu genom att även gå Masterprogrammet för att utveckla fotbollsmålvakter på bästa sätt. Han har genomgått den nya målvaktstränarutbildnings första steg ”Målvakt C” och tidigare samarbetat med AIK med olika projekt och har en stor ambition att öka forskning om målvaktersfysilogi. John är 23år och kommer försöka kombinera rollen i Värtans IK med eget spel som målvakt.

Vår 6:e komponent för att skapa maximala förutsättningar på Hjorthagen under 2015 är Patrik Looft. Patrik Looft går in i klubben som skadeansvarig för Värtans IK 2015. Han går för närvarande termin 4 på sjukgymnastprogrammet på Karolinska institutet, och tar sjukgymnastexamen i januari 2016. Parallellt med studierna arbetar Patrik deltid som personlig tränare, samt har gått ett antal externa utbildningar som tex kurser/certifieringar i skivstångsträning och Functional movement screen (FMS) steg I och II. Patrik har redan inlett det skadeförebyggande genom att inventera skadehistoriken hos våra spelare, vilket kommer ligga till grund för hur träningen kommer bedrivas under våren 2015

Vi i klubben är väldigt glada att kunna knyta dessa unga ledare till klubben och det kommer göra skillnad i den dagliga verksamheten på Hjorthagens IP. Nu tränar vi ett sista pass på tisdag den 16:e för att sedan ta lite julledigt fram till den 6/1 2015. Ni som vill komma och provträna för att se om Ni kan komplettera eller förstärka Värtans trupp är välkomna att maila roger.mellin@abbvie.com

/Roger Mellin