På söndag startar Värtan kvalspelet till division tre hemma mot Riala GoIF. Hemsidan passade inför kvalstarten på att känna tränare Hugo Berggren lite på pulsen och få hans tankar inför vad som komma skall.

Hej Hugo! Hur är läget och hur känns det att kvalspelet drar igång på söndag?
Tjena! Det ska bli riktigt skoj att dra igång kvalet som vi har laddat inför några veckor. Det är de viktigaste och roligaste veckorna som hänt Värtan på över 10 år så alla är väldigt förväntansfulla och laddade.

En stark säsong från Värtans sida som nu kulminerar med kval till division tre. Vad skulle du vilja peka på som nyckelfaktorerna till säsongens framgångar?
Trots att vi ofta var totalt dominanta i spelet under inledningen av säsongen fick vi inte med oss poängen som vi spelmässigt förtjänade. Det som vände resultaten i positiv riktning var att vi lyckades skräddarsy en ”Mackanroll” som gjort att vi har lyckats knyta ihop lagdelarna offensivt på ett tydligare sätt i kombination med att vi har fått vårt grundspel fungera match efter match trots det faktum att vi använt ett stort antal spelare. Något vi lyckats med tack vare att vi har en fantastisk bredd inom truppen där vi har minst tjugo spelare som förtjänar att starta varje match i division fyra.

Riala GoIF hemma i första matchen. Vad är dina tankar inför den matchen?
Vi ville ha laget från division tre hemma i första matchen så det blev perfekt ur den aspekten. Vad jag har hört är det ett storvuxet och starkt lag som krigar på varje boll samt att det finns några duktiga individuella spelare i truppen. Kommer vi upp i nivå och våra toppspelare har en bra dag har vi alla chanser i världen att slå alla lag i division tre så vi tror och hoppas på tre poäng.

GoIF Kåre och Bele Barkarby FF är övriga lag i gruppen. Hur bra koll har du/ni på samtliga motståndare?
Vi fokuserar endast på oss själva precis som vi gjort hela året och kommer fortsätta låta motståndarna anpassa sig efter oss istället.

På förhand tycker många att det känns som en väldigt öppen och svårtippad kvalgrupp. Håller du med om detta?
Då vi inte har sett någon match med några av motståndarna i år så det blir väldigt svårt att sia om det. Det enda jag vet är att vi har de kanske två bästa spelarna i division två till fyra och har dessa vaknat på rätt sida går inget lag säkert mot oss.

I division fyra är det fria byten men det är det inte i kvalet. Kommer detta bli en stor faktor för lagen från division fyra tror du?
Eftersom jag enbart kan svara för oss själva så säger jag nej, det blir ingen faktor. Samtliga är redo för nittio minuter stenhårt jobb och vi har gjort tre-fyra byten varje match säsongen igenom så vi har inte direkt ”utnyttjat” devisen med fria byten i seriespelet.

Slutligen, vem gör Värtans första mål i kvalspelet?
Det gör Joel på bortre stolpen.

Vi tackar Hugo för pratstunden och hoppas få se så många Värtansupportrar som möjligt på Hjortis på söndag.