Det var ett fulltaligt och starkt Värtan, med nykomponerad superlina respektive hybriskedja, som kom till Gärdeshallen för lördagens möte med formsvaga Lidingö. Och tre löpvilliga kedjor skulle också visa sig bli en nyckel förhemmalaget.

Matchen fick en blixtrande start och redan efter en dryg minut hade suveräne poängkungen Emil satt 1-0 för Värtan och Lidingö strax därefter kvitterat. Lidingö var inte alls lika manstarka och det märktes när Värtan fick tid att etablera spel och tillåtelse att sätta hög press mot långa bollar. Efter åtta minuter gav ”förstalinens” fina samarbete utdelning, när Johan hittade Oskar som på klassiskt manér fintade bort närmsta försvarare, vände upp och satte bollen i mål. Lidingö skulle dock få revansch och 13:22 in i den första perioden gjorde man 2-2. Det var den andra och sista gången för dagen Calle behövde hämta bollen ur eget nät. Comebackande Jerka hade en fin återkomst och såg till att avgöra matchen med 22 sekunder kvar av första perioden, medan undertecknad skrek på frislag. Kul att ha Jerka tillbaka i den givna stjärnkedjan.

Lidingö orkade bara hänga med i 20 minuter och det visade sig tydligt att Värtan gynnades av att ha fler konditionsstarka spelare. Och att hålla humöret på rätt sida skadar knappast laget. Johan tog Värtans enda utvisning i matchen, medan Lidingö noterades för elva minuter, varav ett matchstraff för olämpligt uppträdande.

De övriga sju målen kom jämnt fördelade över de sista 40 minutrarna, med fina enskilda prestationer och gediget samarbete som grund. Emil och Jonas blev matchens poängkungar med 3+1 respektive 1+3. Redaktionen vill gärna lyfta fram hela lagets insats som mycket positiv, där alla spelade för och peppade varandra genom hela matchen. Men, det är svårt att blunda för den enastående prestationen som division 1-proffset Jonas bjöd på. Jonas fick också tre lirarpoäng, medan comebackande Jerka och Mange tilldelades två respektive en poäng av kapten Emil.

Innan resultatet mellan Lokomotiv och Huvudstaden rapporterats in är Värtan faktiskt serieledare och det lag som gjort överlägset flest mål i divisionen, 97 stycken på 10 matcher. Med fyra matcher kvar lär drömgränsen snart vara ett minne blott.

Värtan Innebandy

Värtans IK firar segern i omklädningsrummet.