Matchens inledande 20 minuter: 2-2
De resterande 40: 11-0.
Ja, ni förstår matchbilden. Vi börjar med att spola tillbaka banden till Värtans premiärmatch, borta mot det Adelsö som under lördagen gästade Gärdeshallen. De som var med kommer ihåg ett taktiskt oslipat Adelsö, med viss individuell skicklighet. Det var ett till synes starkare Adelsö som väntade i returmötet. Och all underskattning som kan ha skapats efter premiärens 15-1 blev tydlig när Adelsö också gjorde 1-0 på Värtan. Kvitteringen dröjde inte särskilt länge och någon minut senare hade även Martin Karlsson, som gärna får köra skottskola med ”Perlan”, hittat nätet. Adelsö var inte på något sätt ofarliga och 2-2-målet kom strax innan den första periodpausen. Inte alls orättvist.
Adelsö fortsatte att hota matchen igenom, men tack vare ett solitt försvar och en pigg Calle i mål gjorde de inga fler mål i Gärdeshallen. Det gjorde däremot Värtan, som fortsätter att vara H5B:s målgladaste lag, åtminstone framåt. Utöver 2-1-målet satte Martin Karlsson ytterligare tre bollar – i samma nätmaska. Och Steffen Engström fick göra två, varav ett borde varit självmål, enligt hans lagkamrater. Och Olle Swedberg gjorde sitt sjätte för säsongen, enligt honom själv. Siffrorna skrevs till 13-2 efter fem mål i andra och sex i tredje perioden. Adelsös målvakt, i kombination med många lama avslut, var en stor anledning till att det inte rann iväg ytterligare. En väl genomförd match av Värtan, mot en klart svagare motståndare. Redaktionen vill gärna lyfta fram laginsatsen som lördagens behållning. Från målvakt till spjutspets var det gedigna 60 minuter som spelades av helt enligt coachs önskemål.
Nu väntar juluppehåll för Värtan, som är tillbaka i seriespel den 4 januari, då resa till Vällingbyhallen och möte med Ängby väntar. 17.00 är tiden att skriva upp.
Lirarpoäng, enligt Calle Willberg:
1. Fredrik Perlskog
2. Oskar Kiisk
3. Martin Karlsson