Värtan har värvat friskt inför årets säsong. Som ett led i detta har Värtans hemsida en profilserie som presenteras på hemsidan. Idag tar vi tempen på nyförvärvet Douglas Landvik.

Vem är individen Douglas Landvik utanför det gröna gräsets yta?

– Väldigt svår fråga men utanför fotbollen är jag varken svart eller vitt. Jag är driven och när jag väl fastnat och brinner för något sköter jag det med en otrolig ordning och reda. Paradoxalt är jag väldigt slarvig i vardagen och glömmer eller tappar bort småsaker hela tiden.

Vad arbetar du med idag?

– Jag driver ett bemanningsföretag tillsammans med en barndomskompis. Vi startade ett all-i-allo företag i höstas som har vuxit till ett bemmaningsföretag med 10 anställda med fokus på flytt, möbelmontering och event. Numera jobbar jag administrativt vilket kan bli en del då vi befinner oss i en ganska intensiv expansionsfas.

Hur är det att möta fotbollsspelaren Douglas i en närkamp eller man mot man?

– Jag kan vara rätt tuff och på gränsen. Jag har spelat de senaste åren mycket som en släpande defensiv mittfältare med fokus på att stoppa defensiva omställningar. Då har det kunnat vara värt att ta något gult kort ibland. Men det är en balansgång.

Vilket är ditt första intryck av laget och klubben?

– Väldigt bra. Roligt gäng med rätt inställning till fotbollen. Fokus mycket på glädje. Jag har inte så bra koll men bättre träningsmöjligheter än Värtan kan inte många division 4 klubbar ha i Sverige. Då menar jag Hjorthagen både vintertid och sommartid.

Vad vill du uppnå med ditt fotbollsspelande 2014?

– Det vet jag inte riktigt. Den tiden jag lägger ner vill jag ändå göra mitt bästa på. Framförallt bara spela och ha kul. Framförallt vinna för det är roligast.

Hur går det för Värtans IK 2014?

– Väldigt svårt att svara på då jag inte spelat seniorfotboll innan och inte har någon koll riktigt var vi står. Men det finns potential i truppen, det handlar nog mer om inställningen i laget. Jag är övertygad om att vi skulle kunna vinna serien om vi verkligen gick in för det.

Vem tror du blir årets lirare i Värtans IK?

– Haha, svårt och svara på nu då inte alla varit med kontinuerligt. Måste nog vänta tills vi är inne i serien.