Det blev en svängig och tät tillställning mellan Värtan och Hallonbergen på Hjorthagens IP. Trots spelövertag större delen av matchen lyckades hemmalaget aldrig riktigt stänga matchen som därmed fick en dramatisk avslutning.

Första tio minuterna skapar bortalaget två vassa lägen där hemmamålvakten Nicolas Strömberg tvingas till en fin räddning i första situationen och i nästa, efter en oerhört kvick omställning efter Värtanhörna går avslutet strax utanför målramen.
I matchminut tretton skulle Värtan istället ta ledningen och det är inte vilket mål som helst det bjuds på. Efter att lagkapten Victor Bergström erövrat boll på mittplan spelar han den vidare till Robin Bornehav. Den sistnämnde bjuder i sin tur på en liten show när han till vänster på offensiv planhalva vänder bort tre motståndare i en rörelse för att sedan vika inåt i banan och från ca tjugosju meter avlossa ett fullständigt magiskt högerskott som dyker in otagbart i bortre krysset bakom en frustrerad bortamålvakt till 1-0.

Fem minuter senare kommer kvitteringen när hemmalaget kommer på ”mellis” i ett par situationer och Hallonbergen skickligt tar sig fram till höger och på inspelet kan en bortaspelare stöta in bollen bakom en chanslös Strömberg i hemmamålet.
Matchminut trettiosex och ledningsmål för hemmalaget ännu en gång. Efter att ha återetablerat spel ute till höger och sedan spelvända ut till vänster där Isper Igualikinya sätter en fin boll i djupled till Tobias Wanke som i sin tur spelar in bollen i straffområdet där Marcus Vivstam avslutar på ett tillslag med vänsterfoten och bollen sitter perfekt nere vid stolproten och 2-1 är ett faktum.

Bara tre minuter efter detta får samme Vivstam ytterligare ett bra läge efter att Svante Andersson levererat en djup, fin boll från sin mittbacksposition. Vänsteravslutet sitter dock rakt på målvakten denna gång.
Direkt på detta vänder Hallonbergen på spelet och efter ett par fina prestationer från bortaspelare, och lika svaga från spelare i hemmalaget, kan bortalagets ena anfallare vinna en luftduell på bortre stolpen och nicka in 2-2. Ett resultat som skulle stå sig till halvtidsvilan.

Halvtidssnacket är konstruktivt och energifyllt. Med ett par justeringar är övertygelsen om att matchen kommer vinnas stor i hemmalagets omklädningsrum.

Första delen av andra präglas av bollinnehav för Värtan och omställningsspel för bortalaget, så som det såg ut större delen av första halvlek. Dock utan att det skapas några direkta farligheter.
Det skulle dröja tretton minuter in i densamma innan första farligheten kom och då skulle hemmalaget återigen ta ledningen. Det är en överlång högerhörna från Igualikinya som nickas i mål ur dålig vinkel av Vivstam fram till 3-2 och energiövertaget blir under en period relativt markant för hemmalaget.

Ett par missade inspel och ett försök till klackavslut från ständigt farlige Vivstam senare får Hallonbergen ett fint frisparksläge utanför straffområdet. Strömberg i hemmamålet gör på denna en magnifik räddning och hörnan därefter blir resultatlös.
Med arton minuter kvar att spela skulle det matchavgörande målet falla. Efter fint spel från Värtan kommer det inlägg från högerkanten i form av Patrik Österblom och måltavlan för inlägget är den hårt arbetande Joel Lövgren som vinner sin duell men inte kommer åt bollen, det gör däremot Bornehav som fyllt på från sin mittfältsposition. Efter att ha fått med sig bollen i straffområdet kan han från nära håll placera in 4-2 hur säkert som helst.

Med tio minuter kvar är Vivstam ohyggligt nära sitt tredje mål för kvällen när han vänder bort sin försvarare till vänster i banan och sedan böjer ett högerskott i ribbkrysset från straffområdeskanten.
Fem minuter senare skulle matchen få liv igen efter att mittback Andersson fått sitt andra gula kort för matchen och visats ut i samband med att en Hallonbergenspelare faller i straffområdet. Straffsparken sitter och matchen har återigen en rejäl nerv.

Sista minuterna lassas det in boll på boll i Värtans straffområde och det skapas på detta sätt några lite kaotiska situationer men hemmalaget lyckas freda sitt mål och stort jubel utbryter i samband med att domaren blåser av för full tid.

Sammanfattningsvis kändes hemmasegern fullt rättvis sett till matchbilden där man var det bättre laget sett över nittio minuter. Men bortalagets individuella skicklighet ställer till det i vissa lägen och man är ohyggligt vassa när man kommer upp på sista tredjedelen. Krigarinställningen som hemmalaget visar upp efter utvisningen är inget annat än heroisk.

/ Ledarstaben