Vinterhalvåret bjuder vanligtvis på diverse förändringar i spelartruppen och denna gång är inget undantag.

Utöver namnen nedan så har två spelare till tackat ja till att representera Värtan 2017 men där återstår det lite pappersexercis innan vi kan presentera dem fullt ut. Dessutom förs diskussioner med ytterligare några spelare vi hoppas kunna förstärka vår redan starka spelartrupp med inför säsongen. Målet de senaste säsongerna har ju alltid varit att behålla den starka stommen som vi nu haft i flera år. Det är skönt att vi har några nygamla nyförvärv i årets trupp; Oskar Andersson en av Värtans IKs mesta spelare genom tiderna är tillbaka från sin knäskada, liksom vår kapten Victor Bergström som också är tillbaka från skadeelände han drabbades av förra året.

I nuläget är fyra spelare överskrivna och helt klara under denna ”Silly season” och dessa ska vi presentera lite kort nedan. Det kommer även komma en kortare intervju med samtliga nyförvärv lite längre fram.

Ludvig Ekman – En offensiv spelare som senast sågs i Vasastans BK. En rörlig spelare som gärna kommer till avslut när han får bollen i offensivt läge, men är heller inte sen att sätta upp sina medspelare i bra lägen när tillfälle ges. Har snabbt fått smeknamnet ”Müller” då hans rörelsemönster är kusligt likt den gode Thomas i ett visst lag från München.

Patrik Österblom – Tar klivet ”över bron” från IFK Lidingö och är en följsam ytterback med god speluppfattning som kommer bli högintressant att följa i Värtantröjan. Här kan ni räkna med löpvillighet och hårt jobb rakt igenom men bli inte förvånade om det bjuds på lite finlir också med jämna mellanrum.

Robin Bornehav – Kommer närmast från seriekonkurrenten FC Andrea Doria Stockholm och har ett gäng meriter från spel i högre serier med spel i Åtvidaberg och Motala AIF. Kan spela på de flesta positionerna och i ”Bornet”, som han kallas, får vi en riktig kvalitetsspelare med ett tillslag utöver det vanliga. Han kommer att fungera som en ”spelande assisterande tränare” till vår tränare, Hugo Berggren.

Wilhelm af Ugglas Linder – En ung defensiv spelare vars senaste klubbadress var AFC. Det finns potential i den här kroppen och även om han fortfarande behöver bli något mer ”senioraktig” i vissa avseenden av sitt spel så kommer erfarenheten av att få träna med vår A-lagstrupp göra hans utveckling gott.

Två spelare har lämnat laget och det är Fredrik Sandell som valt att testa sina vingar i division 2-laget Sundbybergs IK samt Isaac Gustavsson som testar sina vingar i sin gamla klubb IFK Lidingö i division 2. Vi i Värtan önskar de båda givetvis ett stort lycka till och hoppas Ni vänder hemåt senare i Er karriär.

Räkna med att vi presenterar ytterligare några nyförvärv inom kort. Håll till godo!

/ Värtans IK