Tre nya tränare är klara för Värtans IK som kraftsamlar för ny topplacering.

I förra veckan blev Värtans IKs nya organisation klar för 2015. Det blir tre nya tränare som skall förstärka det starka lag som länge ledde division fyra mellersta, ofta kallad Sveriges tuffaste division fyra-serie. Laget skall bibehållas och kompletteras med unga träningsvilliga spelare liksom äldre spelare med rutin från högre divisioner. Detta för att skapa en grupp som kan vara med om att slåss i toppen redan nästa år och så klart åren efter det. Nästa år har Värtans IK även ett nytt reservlag i seriespel där unga spelare skall få chansen att mäta sig med etablerade spelare. Redan i år fick 15-årige Oskar Nordquist chansen i A-laget och gjorde mål i Stockholms Cup. Nästa år kommer en mängd unga spelare få chansen att spela seniorfotboll vilket kommer leda till att en ny generation Värtan-spelare är beredda att utveckla föreningen.

Tidigare Sportchefen Stefan Eriksson tackar för sig och vi återkommer med en text om hans fantastiska arbete att få Värtans IK på fötter igen. Nuvarande tränaren Roger Mellin tar steget ifrån bänken för att stärka klubbens organisation runt laget ihop med styrelsen.

Ny huvudtränare blir Dag Appelgren som de senaste åren har bedrivit Mälarhöjdens A-lagsverksamhet i division fyra mellersta. Dag har en gedigen erfar
enhet där han de senaste 20-åren sett i mer eller mindre alla talanger i Stockholmsfotbollen färdas förbi. I sin roll som talangutvecklare i Hammarby, med ansvar för att förbereda unga talanger för A-lagsfotboll, fick han vara en del av de framgångsrika åren där Hammarby vann SM-guld. Varmt välkommen till föreningen Dag. Vi i Värtans IK är övertygade om att ditt ledarskap, din positiva energi, samt din erfarenhet av talangutveckling kommer både utveckla vår förening samt dina medarbetare under 2015.

Dag Appelgren

Dag Appelgren – Ny huvudtränare för Värtans IK

Till sin hjälp får Dag Appelgren två intressanta personer som genomgår eller har genomgått de högre utbildningarna på tränarsidan. Från Djurgårdens ungdomsled kommer Thomas Olofsson, en enormt engagerad och väldokumenterad tränartalang som idag arbetar med fotboll på heltid. Han genomförde sina studier på GIH med inriktning fotboll samt har det senaste året kompletterat med ytterligare 30 högskolepoäng genom fotbolltränarprogrammet på GIH. Det har givit Thomas UEFAs diplom A och B. Vi i Värtans IK ser fram emot att tillsammans med Djurgårdens IF säkerställa att denna talang får den rätta praktiska skolningen av ledarskap i seniorverksamhet.

Den tredje länken i vår intressanta trio är Fatos Lloncari. Den lugne och målinriktade Försvarsmaktsanställde Fatos kommer bidra med många olika perspektiv. Gnäll på domare skall ju aldrig förekomma men om det skulle ske så kommer vår kompetens om fotbollens alla regler bli enormt mycket bättre nu med Fatos i klubben. När han diskuterar fotboll så är energin enorm i hans ögon och passionen av att nå framgång kommer göra oss starkare. Fatos går just nu Advance-programmet på GIH och kommer applicera sina nya kunskaper direkt in i vår verksamhet. Vi i Värtans IK ser fram emot att få vara en del av din utveckling för framtida framgång.

Redan nu i början av november kommer vår tränartrio tillsammans med vår lagkapten sätta sig ned och staka ut vägen för ett framgångsrikt Värtans IK 2015. Samtidigt så drar jakten på att behålla vår trupp samt förstärka eller bredda vår trupp igång rejält och redan nu finns det intressanta talanger på plats som provtränar.

/Ex-Coach Mellin