Ett formstarkt Värtans IK tar emot Järla IF FK på Hjorthagens IP, som kanske är i än bättre form efter tre raka segrar på bara en vecka. Tyvärr är Värtans chanser att gå upp borta, istället kommer matchen kommer handla om vilket av de båda lagen som kniper fjärdeplatsen denna säsong.

En dramatisk och vacker hösthimmel ramar in mötet mellan Värtans IK och Järla IF FK. Motståndarna inleder starkt mot ett Värtan som inte hittar rätt på mittfältet och som allt för lätt släpper igenom det vitklädda Järla till farliga chanser. Värtan blixtrar stundtals till och kapitaliserar på några försvarsmissar vilket jämnar ut antal målchanser efter 20 minuters spel. I den 23.e minuten kommer ett anfall från vänster där vår yttermittfältare drar sin kille och vinklar in en perfekt cross mot första ytan där en framstörtande Max Adlercreutz skarvar in den i bortre hörnan. Han lämnar därmed sitt avtryck innan sin flytt till Thailands huvudstad i sin sista seriematch för året. För att publiken verkligen ska sakna honom stänker han in en till boll i den 32.a efter ett vackert anfall från högerkanten assisterat av lagkaptenen Victor Bergström. Järla känns överrumplade av Värtans målfarlighet men matchen fortlöper med mycket fint spel och tuff kamp fram tills halvtidsvila utan att ha skakat någon av målvakterna.

Andra halvlek inleds med böljande spel utan skärpa i sista passen från något av lagen. Intensitet ökar gradvis och så också tuffheten i närkamperna och farligheterna framåt. Båda lagen visar att de har hög kvalité och det är stundtals mycket bra fotboll. I den 65.e tackar Man-of-the-match-Max för sig och in kliver den vassa forwarden Peter Sjöde som snabbt visar backlinjen hur påfrestande hans löpningar är. Matchen blir grinigare men med bibehållen teknisk kvalité från båda sidor. Värtan byter in nyförvärvet Marcus van Horik och senare Niklas Ström Bäverlind och tar över mer och mer mot ett desperatare Järla som behöver en reducering för att komma tillbaka in i matchen. I den 85.e minuten kommer ett anfall från högerkanten med passning in framför mål till Marcus van Horik som levererar vidare bollen till en perfekt löptajmad Johan Axhamre som dunkar upp 3-0 i nättaket till hemmalagets förtjusning.

Domarn blåser av matchen vid 3-0 och full tid och efteråt haglar lovorden från tränarstaben med uttryck som  ”årets bästa match”.

Resultatet innebär att Värtan bryter Järlas fina svit och går om de i tabellen för en fjärde plats i division 4 Mellersta.

Matchens stjärnor
3 Stjärnor: Max Adlercreutz
2 Stjärnor: Branislav Babic
1 Stjärna: Victor Bergstöm