Älta IF vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
4 oktober, 2014
Score: 4 - 0

Match Report

Matchen inleddes med en defensiv inriktning från Värtans IK, där vi var beredda på Ältas snabba omställningar. Vi fick kontroll på vår motståndare och lyckades skapa matchens tre första målchanser, men vår målform höll tyvärr i sig. När 1-0 målet kom efter en offsidemiss tog Älta över matchen. Solklart vårdslöst spel i Ältas straffområde i den 32:a minuten skulle gett oss en straff, men den nästan alltid perfekte domaren Mats Petrini, tvekade och tyckte att vår bollförare helt plötsligt inte var bollförare. 2-0 kom efter en snygg omställning av Älta där vår backlinje inte hängde med. Det kändes som det var en helt jämn första halvlek och vi fick den stora chansen när tre minuter återstod av första halvlek. Joel Brännström, en gigant i Värtan-kläderna gjorde sin sista match i klubben. Den forne storspelaren från Umeås topplag, fick bollen efter ha sprungit sig fri. Van vid tröja nummer 7 och nummer 21 brukar han vara lugnet själv i denna typ av situation, men i denna match iförd backnumret 3  började han fundera som en back eller så funderade han på hur barnens rum skulle tapetseras i det nya huset och lade bollen rakt i famnen på en målvakt som såg förvånad ut. Tack för alla dina år Joel! Stort lycka till i Umeå, men glöm inte träningen på tisdag :)

Älta bytte mycket i halvlek, de fick in nya snabba spelare och kunde hota oss i djupled gång på gång men ändå kändes det som vi tog över bollinnehavet och skapade uppluckringar genom ett fint passningsspel – det spelet som kommer göra oss svårslagna under nästa säsong. In i laget komMose Haregot i den 65:e minuten när Joel sprungit sig trött. I den 67:e minuten får Pontus Esbo sitt andra gula kort och vi skall slutföra matchen med en man mindre tror vi, frisparken i bra läge går över. I anfallet efter i den 69e minuten så frilägesfäller Oskar Andersson en Älta-spelare och fotbollens tuffaste regel ger både röda kort nummer två och straff. 3-0 till Älta och vi får försöka hitta en organisation för att inte falla igenom.

In kommer vår veteran, en av Värtans mesta spelare genom de sista fem åren, Joakim Ludvigsson. I den match som man tidigare trodde var hans sista match gjorde han mål från halva planen, ett mål som fortfarande rankas som ett av de vackraste genom alla tider i Värtans 90-åriga historia. Den nyblivne fadern som för längesedan lade av hoppar in med sina fortfarande lika snabba fötter och ben. Han visar att rutin är viktigt när han stänger igen sin kant på ett föredömligt sätt. Kanske dags för en full comeback 2015? Tack för din insats Jocke!

Vid ställningen 3-0 får vi en rad olika chanser och blir felaktigt lurade på en straff av linjemannen. Han flyttar ut situationen utanför straffområdet. Om han hade följt situationen så hade han sett att Älta-spelaren låg tydligt i straffområdet och det är inte ofta man flyttar sig 2 meter efter att ha fällt någon från sidan. När han vinkar trodde vi nog alla att ett rött kort skulle komma för frilägesutvisning, men tyvärr inte. Frisparken blir ofarlig. Slutgiltiga 4-0 kommer i anfallet efter och det känns som något mål för mycket. Precis innan målet har vår 15-årige talang Oskar Norquist Ribrant fått både lagkaptensbindeln och en ensam roll på topp. Han sliter och jobbar hårt mot Ältas backlinje och visar att han är värd chansen i vårt A-lag. Vi är glada att en talang fått visa upp sig, själv var han mest glad att han gjorde seniordebut två år före sin bror. Skulle jag skriva så Oskar ? :)

Lineup

vs
4. Richard Wester
3. Oskar AnderssonRed Card
6. Victor Bergström
vs
vs
10. Isper Igualikinya
33. Johan Axhamre
vs
19. Ludwig Nordin
22. Jacob Andersson
vs Red Card
29. Douglas Landvik
vs

Subs