FC Stockholm Internazionale vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
6 september, 2014
Score: 3 - 2

Match Report

Kampen inleddes i ett rejält tempo, där Värtans IK tog initiativet med kraft och energi arbetade vi oss snabbt fram till matchens första målchans signerad Max Adlercreutz. Max gjorde idag comeback efter hans båtbensfraktur i sitt specialgjorda skydd och vi hoppas att övriga killar har lika bra läkekött som vår viking Max.

Redan i den nionde minuten hade vi luckrat upp Stockholms försvar vid flera tillfällen. På en frispark i samma minut så hittar Nestor Morales fram till lagkapten Victor Bergsström vid den bortre stolpen och vi får jubla när 1-0 kommer. Vår kapten är tillbaka för första gången från start sedan i maj efter två inhopp. Tillsammans med hans mittfältskollegor fortsätter vi stå upp bra mot FC Stockholm och vi tog befälet över de inledande 30 minuterna. Närmst 2-0 är Max Adlercreutz när han skjuter utanför men motståndarna sticker upp, etablerar sitt fina passningsspel och skapar ett antal farliga hörnor i den tuffa inledningen. I den 32:a minuten blir Max Adlercreutz fult nedsparkad bakifrån och det som domarna har påtalat innan och under säsong med vårdslöst spel bakifrån, rött direkt, var som bortblåst. Denna gång har vi tur som inte får Max skadad, när detta spel inte beivras av har vi ett problem som måste lösas och det är snabbt.

Fem minuter senare fläker Nestor Morales ut sin bom när han gått förbi sin motståndare och den är för tuff och han blir utvisad. Självklart kan bedömningen bli ett rött kort och det får accepteras men när sedan FC Stockholms mittback sparkar efter och på Tobias Bergenwall i den 80:e minuten efter en duell så ställs nivån på sin spets. Här friar domaren trots att han står i situationen. Tre situationer som gör att matchen inte blir den fest som vi alla hade kommit överens om innan domartrion blåst i sin pipa.

Närmre 60 minuter i spel en man mindre är tufft och vi behåller kvar ledningen fram till halvlek genom ett extremt bra arbete av alla våra spelare över stora ytor mot de bollskickliga motståndarna. I halvlek organiserar vi oss för att parkera bussen och göra det väldigt kämpigt för vår motståndare.

I andra halvlek får vi kontroll över händelserna och trots att vi möter seriens mest bollskickliga lag så kommer de ingen vart, de blir alltmer frustrerade och det känns lite orättvist när de skickar in 1-1 efter ett inkast där vi går bort eller snarare inte går fullt in i situationen. FC Stockholm har ett stort bollinnehav men vi visar att vi är ett av seriens bästa lag när vi minskar deras ytor och de tvingas lyfta långt trots att de har en man mer.

I den 67:e minuten ställer vi om snabbt i en fantastisk omställning och vi trycker in en pass från Niklas Ström Bäverlind till Max Adlercreutz som skjuter hårt och på returen är Johan Axhamre framme och trycker in en ny ledning och en ny energi i laget. Fantastiskt och vi försöker från sidan skapa tro, hopp och energi för att hålla hela vägen. Vi slänger in våra tre comebackande veteraner Stefan Eriksson, Tobias Bergenwall och Fabian Wahlberg. Stort tack till Er för att Ni ställer upp med comebacker när skadeläget och sjukfrånvaron är så hög. I den 88:e minuten så händer det igen. Vi kommer på mellanhand i tröttheten efter en hård press under 20 minuter av vår motståndare och de får in det försmädliga 2-2. Två minuter senare träffar Isper Igualikinya ribbans nederkant och tyvärr studsar nog bollen utanför linjen men helt omöjligt för linjedomaren att se i detta snabba anfall som var värt ett bättre öde.

På stopptid släpper vi till en onödig hörna och FC Stockholm nyttjar den maximalt och trycker in en fantastisk nick till slutresultatet 3-2. Det känns inte rättvist, kanske till bollinnehav, men absolut inte till chanser och insats. Stor eloge för vår insats med en man mindre mot ett av seriens bästa lag.

Lineup

vs
4. Richard Wester
3. Oskar Andersson
6. Victor BergströmGoal
vs
33. Johan AxhamreGoal
9. Fabian Wahlberg
vs
19. Ludwig Nordin
vs AssistRed Card
11. Niklas Ström Bäverlind
22. Jacob Andersson
vs
vs
vs

Subs