Värtans IK vs FC Andrea Doria

Div 4 M Herrar
vs
25 augusti, 2014
Score: 2 - 4

Match Report

Vi fick en smakstart. Våra långa bollar ner mot ett tillbakadraget och organiserat Andrea Doria höll på vippen att ge resultat redan efter en minut men bollen stack iväg i gräset. På det efterföljande anfallet så skjuter Johan Axhamre i ett friläge, men Andrea Dorias för dagen bästa spelare Fredrik Nygren petar bollen i stolpen. 1-0 där så hade vi fått med oss en helt annan energi. Istället förlorade vi duellerna på mitten och de fighter som var emot vårt mittförsvar och Andrea Doria skapade två riktigt heta chanser innan vi misslyckades med att få bort bollen och deras anfallare enkelt rullade in den i ett öppet mål. Det hade bara gått 10 minuter men farten, pulsen och kampen fanns där och den fortsatte med ett övertag för Andrea Doria som spelade en vägvinnande fotboll som hotade vårt försvar gång på gång.

Om det första målet var en slump så var det andra målet föranlett ett väldigt fint anfall när Andrea Doria trycker in 2-0. Där tog även Andrea Dorias bollövertag slut och det var sedan ett övertag för Värtans IK de resterande 25 minuterna av den första halvleken. Peter Sjöde gör på sedvanligt maner ett mål, efter framspelning av Nestor Morales som tråcklar och tråcklar tills han kan peta fram bollen till Peter som stänker in reduceringen från en position utanför Andrea Dorias straffområde. Vår press förstärks och vi trycker tillbaka Andrea Doria allt mer och när Fredrik Nygren gör en jätteräddning på ett friläge tror man inte att det är sant. Vi skapar fem hörnor den sista kvarten utan att det resulterar i några riktiga chanser.

I andra halvlek är vi enkla och vill bara förstärka den härliga period precis innan halvlek som vi haft. Pumpa in energin så att alla tror på att vi kan vända och vinna även denna kamp. Vi inleder med ett kraftfullt övertag och hade vår skärpa på sista tredjedelen av planen varit högre kunde det stått både 2-2 och 3-2 efter de inledande minuterna. Men till slut kommer 2-2, signerat som så många gånger förr av Peter Sjöde och det inleder en av de bästa perioderna vi haft under hösten. Vi trycker ned Andrea Doria mot deras straffområde och de kämpar febrilt för att freda sitt mål och de gör det bra. I den 68:e minuten blir en försvarare i Andrea Doria utvisad när vi med flera man är påväg igenom. Trycket intensifieras ännu mer men på en rensning arbetar Andrea Doria fast bollen och skapar en hörna. Hörnan tappas i vätan ner till en fristående Jonas Svahn som trycker in 3-2. En riktig kalldusch, oerhört orättvist och inte alls speglande dagens matchbild. Vi studsar tillbaka och försöker skapa chanser men bollarna går utanför stolparna denna dag, hörnorna rensas undan. Sedan kommer en kompensationsutvisning på Richard Wester när en Andrea Doria spelare filmar i vårt straffområde. Självklart tyngre att jaga kvittering med lika många spelare än med en man mer och vi når inte fram till kvitteringen denna kväll. Andrea Doria fastställer slutresultatet på övertid när vi lyft fram allt vi har i ett sista desperat försök.

Stort Grattis till Andrea Doria. Stort tack till Ungdomssektionen för Ert stöd och den 100 %-iga insatsen som bollkallar.

/Coach Mellin

Värtans Stjärnor
3 stjärnor Peter Sjöde
2 stjärnor Andreas Friman
1 stjärna Ludwig Nordin

Bilder från matchen

Lineup

4. Richard WesterRed Card
3. Oskar AnderssonYellow Card
12. Peter SjödeGoalGoal
33. Johan Axhamre
vs
vs
19. Ludwig NordinYellow Card
vs Assist
11. Niklas Ström Bäverlind
vs
vs

Subs

6. Victor BergströmSub
vs
10. Isper IgualikinyaSub11
22. Jacob Andersson
vs Sub