Värtans IK vs Blue Hill KF

Träningsmatch
vs
6 april, 2014
Score: 2 - 2

Match Report

Matchen börjar med ett klart initiativ från Värtans IK, som ville dra ett streck över förra säsongens 2 raka förluster mot Blue Hill. Två jättechanser inledde matchen för vår del och det såg ut som vi skulle få med oss det viktiga 1-0 målet i detta genrep inför nästa veckas premiär.

I den 4:e minuten smög Blue Hills duktiga innermittfältare in i ett område mellan vårt mittfält och vårt försvar. Ett ställe som alla kreativa mittfältare vill vara för att kunna sticka in målgivande passningar och således 1-0 till Blue Hill. Inte rättvist kan tyckas men sådan är fotbollen, vi fortsatte att trycka på och det var ett stort bollinnehav för Värtans IK. Vi radade upp heta målchanser; stolpens utsida av Isper, friläge med både Sjöde och Axhamre, farlig nick av Nestor, Wester var nära efter hörna, skott av Berra, nick av Axhamre och retur efter frispark av Axhamre som alla går under benämningen ”chans där vi borde inkasserat ett mål”.

Efter sjabbel i vårt försvar efter en inspark så stod det helt plötsligt 0-2 i den 35:e minuten. Efter Blue Hills chockmål så skapade Isper ett nytt friläge och Berra hade ett farligt skott. Vi gick till halvtid med en del hängande huvuden, trots att vi spelmässigt och chansmässigt gjort en av de bästa halvlekarna i år. Att skapa så mycket mot ett så pass bra lag som Blue Hill är väldigt bra och vid sidan led man med spelarna som såg ängsliga ut framför mål.

Förra årets skyttekung Peter Sjöde fick en tuff smäll när 3 minuter återstod och det kändes tungt att ytterligare en forward går sönder så här pass nära premiären. I halvtid gick också Pontus Esbo ut med feberkänning. Under pausen hjälptes vi alla med att få tillbaka energin och stoltheten över vad vi presterat. Vi var fast beslutna på att vi kunde vända det hela.

I den första minuten kommer Nestor Morales fri och det luktade reducering, men målvakten gör en väldigt bra benparad. Isper kommer igenom och vi har en farlig hörna innan reduceringen kommer. Den kommer i matchens 54 minut då Oskar Andersson springer runt på högerkanten och Carl Tomaszewski har sprungit sig i position precis där man skall stå som målskytt och resolut trycker han upp den i nättaket. Det är match igen och nu är det bara ett lag på planen och Värtans IK kommer i våg efter våg mot Blue Hills starka målvakt och försvar. I den 14:e minuten slår Isper en hård frispark mot målvaktens högra stolpe som han inte kan hålla och där är Johan Axhamre som trycker in bollen resolut till 2-2.

Matchbilden är densamma sista halvtimmen, där Blue Hill med nöd och näppe många gånger stoppar genomlöpningar med offsidefällor. Vi skapar fyra ytterligare ”chanser där vi borde inkasserat ett mål” innan matchen tar slut medan Blue Hill endast har två chanser på andra halvlek. Vårt försvarsspel höjer sig ett snäpp när Stefan Eriksson pratar med alla utifrån sin stora rutin.

Startelva:

Tomas

Oskar,Esbo, Wester, Klingspor

Nestor, Berra, Adam, Isper

Peter, Johan

Byten:

43 min Peter ut, Stefan in

45 min Esbo, Fabian in

53 min Adam ut, Carl in

75 min Oskar ut, Victor in

77 min Nestor ut, Michel in

Lineup

Subs