Värtans IK vs Järla IF

Träningsmatch
vs
1 april, 2014
Score: 1 - 4

Match Report

Vi inledde med ett lågt försvarsspel för att få stopp på deras långa bollar bakom vår backlinje. De valde många gånger det korta alternativet och försökte rulla boll från sin backlinje. Det kändes som att vi vann dueller, steg fram och tog fighten i varje närkamp, men också när vi pressade fram lyckades vi erövra boll långt ner på deras planhalva. Vi kom fram till en hel del halvchanser och det kändes som om vi fick ett litet övertag. Närmast var Peter Sjöde när han fick bollen framför mål efter ett mönsteranfall.

Det var därför lite konstigt när Järla i den 17 minuten satte ledningsbollen även om de var starka i sina omställningar. Matchen var sedan helt jämn med chanser åt båda håll innan Peter Sjöde fick nicka in 1-1 i den 44:e minuten snyggt framspelad av Isper som i sin tur fick en fantastisk crossboll från Oskar Andersson som öppnade upp Järlas annars kompakta försvar. I halvlek var vi nöjda med många saker förutom längden på våra anfall och kampen framför eget mål.

Vi inledde andra halvleken med att störa Järla och efter en fantastisk 60-meters rush av Oskar Andersson trodde vi alla att vi kunde skriva 2-1 till Värtans IK. Istället fick dålig tajming, bolltapp i fel lägen och en fin frispark från 35 meter resulterade i 1-4 och matchen var över för Värtans del. Trots motgångarna försöker vi repa mod, göra fler byten för att jaga reduceringar, närmast var Tobias Bergenwall som sprang i åttor runt Järlas backlinje. Matchen fick sedan ett konstigt slut i den 72 minuten när alla lampor slocknade alldeles för tidigt på Hjorthagens IP.

/Roger

Lineup

Subs