Värtans IK vs Kista Galaxy

Träningsmatch
vs
30 mars, 2014
Score: 4 - 2

Match Report

Det är tätt mellan matcherna med 15 dagar kvar till seriestart. Idag stod Kista Galaxy för motståndet på Bosöns fina konstgräs. Värtans IK kom med ett delvis nykomponerat lag efter tisdagens storvinst mot Täby. Föregående matchens 3-målsskytt Carl Tomaszevski och 2-målsskytten/förra årets skyttekung Peter Sjöde vilade denna söndag. Det tog 4,5 minut innan vi fick svar på frågan ” Kommer målformen hålla i sig? ”

Nestor Morales stänkte in 1-0 efter hörna från 30 meter. Målet kom efter en kanonstart där det bollspelande Kista Galaxy knappt kom in på vår planhalva. 2-0 kom i den 7:e minuten av dagens hetaste Värtan-spelare Isper Igualikinya direkt på frispark och 3-0 av samme man i den 8:e minuten framspelad av Max Adlercreutz.

Den första kvarten var Värtans till 100% och bekvämlighet växte sig in i vårt lag och vi la inte det jobb som krävs för att hålla initiativet. Den lärdomen tar vi med oss, längre bollinnehav och variation för att nöta ner våra motståndare kommer krävas för att ha optimala matchplaner vecka efter vecka. Efter ett bolltapp så fick Martin kröka rygg i den 25:e minuten. Kista Galaxy fick möjlighet att hålla boll utan att skapa särskilt mycket resten av halvleken.

Andra halvlek inleddes på ungefär samma sätt som första avslutades , med bollinnehav för Kista Galaxy utan att de skapade några chanser. Efter en hörna så blev det match på riktigt när 3-2 kom. Detta blev en väckarklocka för oss i Värtans IK och vi gjorde en del ändringar i laget och återtog initiativet. 4-2 kom återigen av Isper i den 28:e minuten och efter detta mål så blev det aldrig match mer.

/Roger Mellin

Lineup

Subs