Vasastan BK vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
26 juni, 2014
Score: 0 - 5

Match Report

Vi gick in från första minuten i matchen och visade med för dagen en rejält hög press att vi ville hålla i taktpinnen. Vi skapade en jättechans redan i den femte minuten av vår skytteligaledare Peter Sjöde. Kapten Magnus Klingspor sprang på överlappning efter överlappning så att Värtans för dagens stora artist Nestor Morales kunde spela fram till farliga inlägg. 1-0 kom efter en frispark där Nestor Morales med kraft och fart fann en framrusande Ludwig Nordin. Matchuret hade då nått 21 minuter. I minut 23 kom en kopia på det första målet där Morales via både Ludwig Nordin och en Vasastanspelare sätter 2-0.

Efter målet väntade vi bara på att få stänga matchen, tyvärr så tvingas vår mittfältsdynamo Douglas Landvik utgå redan i den 27:e minuten då han återigen kände att kroppen sa ifrån efter sin sjukdomsperiod. In kom veteranen Stefan Eriksson.Vasastan hade sin bästa period i matchen de sista tio minuterna innan halvtid. Tomas Efrem gjorde ett par svettiga räddningar så att vi gick till halvtid med 2-0.

Andra halvleken höll knappt på att starta innan vi inledde ett stort bollinnehav och skapade chanser utan att för den skulle vara riktigt nära att göra mål. Vi spelade ettrigt och aggressivt vilket knäckte ett sämre tränat Vasastan denna kväll. När Nestor Morales trycker upp bollen i krysset till 3-0 i den 73:e minuten var matchen över.

Värtan hade i den 70:e minuten bytt ut Isper Igualikinya, Johan Axhamre och Nestor Morales och in kom Michel Osorio Lopez, Carl Tomazewski och Niklas Ström Bäverlind men Nestor Morales byttes direkt in då Michel Osorio Lopez tvingades utgå efter en minut.

I den 77:e minuten byter Joel Brännström av Ludwig Nordin och 8 minuter senare har våra forwards klapp-klapp-spel framför Vasastans mål. Carl Tomazewski spelar fram Peter Sjöde som i öppet mål gör 4-0 retfullt enkelt, ett klassmål faktiskt. Lika enkelt och vackert, även om det är en helt onaturlig avslutare som kämpar sig fram, är det när Pontus Esbo gör 5-0 i den 88:e minuten.

Lineup

vs
4. Richard Wester
5. Magnus Klingspor
10. Isper Igualikinya
12. Peter SjödeGoalAssist
33. Johan Axhamre
vs
19. Ludwig NordinGoal
vs GoalGoalAssist
vs GoalYellow Card
29. Douglas Landvik

Subs

vs Sub19
vs Sub
11. Niklas Ström BäverlindSub10
14. Carl TomaszewskiAssistSub33
vs Sub29