Värtans IK vs Vasastan BK

Div 4 M Herrar
vs
18 juni, 2014
Score: 2 - 1

Match Report

I frustrationens fotspår blir varje framgång enormt viktigt att glädjas åt. Därför blev det stora applåder redan i den 25:e minuten när Michel Osorio Lopez spelar fram Ludwig Nordin som prickskjuter 1-0 till Värtans IK. Första delen av matchen var helt jämn men vårt slarviga spel med över 30, 40 eller 50 felpass gav över initiativet till vår motståndare som träffade stolpen i en jättechans och hotade oss gång på gång efter våra flagranta bolltapp. Vi var glada att gå till halvlek i ledning efter en av våra absolut sämsta insatser och halvlekar i år.

Det kändes såklart tungt att behöva byta ut vår bästa spelare från den första halvleken Mikael Åskog redan efter 45 minuter. Ett ljus i mörkret var att Victor Bergström var tillbaka i laget efter skada och sjukdom så det kändes inget vidare när han tvingades utgå efter fem minuter. In kom Stefan Eriksson, vår veteran som ser starkare och starkare ut för varje vecka som går. Tyvärr fick vi ganska omgående ett mål i baken efter ett jättefint anfall av Vasastan där Tomas Efrem lämnades helt ensam. Vasastan hade under första halvleken och den första delen av andra halvleken skapat mängder av halvchanser, tillräckligt för att få till ett ledningsmål, men fotboll är inte rättvist.

Målet och chanserna efter målet väckte vårt lag och perioden mellan den 60:e och 75:e minuten var i särklass vår starkaste period i matchen. Vi skapade ett antal fina lägen där Peter Sjödes ribbträff efter ett kanonanfall var värt ett bättre öde. Det avgörande 2-1 kom också efter ett klassanfall där Michel Osorio Lopes och Johan Axhamre växelpassade fram till straffområdesgränsen för att sedan välja att spela i sidled till en framrusande Stefan Eriksson som med ett otagbart skott gav Värtans IK vinsten.

Matchens stjärnor
3 stjärnor Ludwig Nordin
2 stjärnor Mikael Åskog
1 stjärna Magnus Klingspor

Lineup

vs Yellow Card
4. Richard Wester
3. Oskar AnderssonYellow Card
5. Magnus Klingspor
vs Assist
12. Peter Sjöde
33. Johan AxhamreAssist
vs
19. Ludwig NordinGoal
vs Yellow Card
vs

Subs

6. Victor BergströmYellow CardSub
10. Isper IgualikinyaSub3
vs Sub12
11. Niklas Ström BäverlindSub33
vs GoalSub