IFK Lidingö FK vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
13 juni, 2014
Score: 3 - 1

Match Report

Matchen inleddes med ett bollövertag för Värtans IK, trots att våra anfall var korta och ofta relativt lättlästa så tog vi initiativet. I den 15:e minuten skarvar Peter Sjöde fram bollen till en djupledsspringande Johan Axhamre som avslutar kliniskt och det kändes som vi var på väg in i matchen ordentligt. Det heltaggade Lidingö arbetade sig sedan in i halvleken, satte fart på bollen i anfallsspelet samtidigt som de återvann boll ofta genom sitt kompakta mittfält som arbetade hårt från sida till sida.

Några väldigt bra räddningar från båda målvakterna gjorde att resultatet höll hela den första halvleken. Vi diskuterade detaljerna som skulle förbättras, vi var inte nöjda i halvlek med mer än resultatet.

Den hårda vinden hade ökat till 2:a halvlek och vi spelade allt mer på chans och Lidingö tog initiativet. De anföll med fart och fläkt och vi fick verkligen försvara oss för att behålla ledningen. Även om det inte kändes som Lidingö skapade de stora chanserna så dominerade de totalt den andra halvlekens start. Fullt rättvist så fick de 1-1 i den 62:a minuten och när de gjorde 2-1 efter att vi slarvat i den 65:e minuten kändes det tufft och långt upp till att ta med sig tre poäng hem ifrån detta derby.

Direkt efter 2-1 målet höjer vi oss under fem minuter och spelar ut, får löp i benen och sätter bra passningar och skapar chanser. Lidingö bryter våra initiativ med att öka löpningarna och sätta bollarna långt bakom vårt höga försvar så att vi tappar fart och energi. Trots att vi försöker och försöker så finns inte den rätta inställningen och den rätta kraften för att ändra resultatet. Istället avgör Lidingö helt i den sista minuten när vi missförstår varandra och de retfullt enkelt sätter 3-1.

 

Lineup

vs
3. Oskar Andersson
5. Magnus Klingspor
vs
12. Peter SjödeAssist
33. Johan AxhamreGoal
vs
vs
19. Ludwig Nordin
vs Yellow Card
vs

Subs

vs
9. Fabian WahlbergSub
22. Jacob AnderssonSub33
vs Sub
vs Sub