Skå IK & Bygdegård vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
7 juni, 2014
Score: 0 - 5

Match Report

Matchen började i ett högt tempo trots att det var en skön sommarsol över planen som gjorde gräset trögt och långsamt. Vi inleder med att skapa två farliga hörnor innan matchklockan nått fyra minuter. I den 6:e minuten löper Magnus Klingspor runt Michel och de två skapar en jättechans efter ett fantastiskt fint anfall. I den 7:e minuten är det dags igen för ett hårt skott över, detta varvas av en fantastisk tvåfotare av Johan Axhamre som blir fri, men målvakten räddar. Vi skapar och maler på och Skå tvingas att försvara sig, något som de gör med en härlig frenesi, de flyttar över i sidled och sätter press på våra spelare. I den 15:e minuten sliter sig en Skå-spelare sig fri men Tomas Efrem gör en bra räddning och ser till att det står 0-0.

Därefter spelar vi en härlig fotboll med många långa anfall, varierat med snabba omställningar som skapar oreda för Skå IK och vi är beredda att skriva 1-0 vid flera tillfällen. Det är skott precis över av Michel, Mikael, Fabian och ett missat öppet mål av vår kapten Magnus Klingspor efter genombrott av Mikael Åskoogh, där returen träffar Magnus stödjeben och går utanför och över. Vår trotjänare Oskar Andersson stegar av efter en oturlig smäll i den 25:e minuten (in Ludwig Nordin) och det ser allvarligt ut till en början, men det visar sig att han kan återkomma i spel i den 75:e minuten. Spelet känns fantastiskt bra i den första halvleken och det kändes orättvist när det stod 0-0 i halvtid. Vi kunde inte mer än konstatera att vi gjort en riktig bra första halvlek mot ett starkt försvarande lag, men att med mer kraft och vilja samt med ökad variation skulle vi kunna vinna denna match.

Andra halvlek inleds med att vi byter chanser med varandra och där Skå skapar en jättechans med ett ribbskott även om jag vet att Tomas Efrem hade räddat den om den gick innanför ramen. I den 48:e minuten får vi straff efter att en försvarare klättrat både en och två gånger på Isper och till slut fått omkull honom. Mikael Åskoogh, idag en av våra giganter med ett härligt mittfältsspel väntar ut målvakten och skickar in det förlösande 1-0 målet för Värtans IK. Efter detta mål är vi riktigt starka och får de ytor som alla lag behöver, 2-0 rullas in av Isper Igualikinya i den 55:e minuten framspelad av Johan Axhamre. Ett vackert fotbollsmål med en turlig studs fram till Isper, men sett till den första halvleken så hade vi jobbat fram denna tur. 3-0 kommer återigen på straff av Mikael Åskoogh efter en elegant framspelning av Magnus Klingspor, där Mikael löper sig igenom backlinjen och tvingas ned av en back. Han stegar fram och avgör matchen med en distinkt straff. Efter straffen skapar vi mängder av chanser och det känns som att vi borde gjort en hel del mål till om skärpan hade funnits fullt ut. I den 65:e minuten så byter Fabian med Carl Tomaszewski och Carl visar snabbt att han är en giftig målskytt då han vräker sig fram och gör 4-0 med en kanon utanför straffområdeslinjen, otagbart för målvakten. I den 75:e minuten går Isper, Michel samt Wester ut och ersätts av Mose, Fabian och Oskar. Sista delen av matchen blir en lugn tillställning där Värtans IK anfaller och skapar de chanser som skapas. När tre minuter återstår så gör Carl Tomaszewski sitt andra mål för dagen på en fint slagen hörna av Magnus Klingspor. Innan målet hade också Johan Axhamre gått av och ersatts med Martin Sjöberg.

Matchens stjärnor
3 stjärnor Douglas Landvik
2 stjärnor Mikael Åskoogh
1 stjärna Carl Tomaszewski

Lineup

vs
4. Richard Wester
3. Oskar Andersson
5. Magnus KlingsporAssistAssistAssist
vs
10. Isper IgualikinyaGoalAssist
33. Johan AxhamreAssist
9. Fabian Wahlberg
vs GoalGoal
vs
29. Douglas Landvik

Subs

19. Ludwig NordinSub3
11. Niklas Ström Bäverlind
14. Carl TomaszewskiGoalGoalSub9
vs Sub
vs Sub33