FC Andrea Doria vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
24 maj, 2014
Score: 1 - 2

Match Report

Matchen börjar i ett högt tempo och vi har två riktigt bra möjligheter redan de första fyra minuterna. Det är det nykomponerade forwardsparet med bröderna Max och Adam som vinner duellerna och överraskar Andrea Dorias backlinje med starka djupledslöpningar. Matchen blir sedan en stor kamp med många dueller och så tät som en match skall vara på denna nivå. Det är underbart att se vår inställning, vår offervilja och vår kamp på denna enormt täta plan. Vi är starkare i duellerna och vårt innermittfältspar Douglas Landvik och Mikael Åskoog vinner dueller mot Andrea Dorias bästa spelare Max Axelsson och Jonas Svahn. Tyvärr får den sistnämnde gå av efter en tuff duell mot Douglas Landvik i den 35:e minuten. Det visar sig att viljan är så stor i Jonas Svahn att han startat matchen med sprickor i två revben. Eloge eller dumdristighet? Det visade i alla fall på hur enormt taggade Andrea Doria är för att vända sin dåliga start.

Vi var förberedda på kampen, eftersom vi visste att Andrea Doria gjort enormt bra första halvlekar hela säsongen för att sedan falla ihop. Vi visste att ju längre matchen led desto bättre skulle vi få grepp om dem. Idag roterade de runt mycket på sina spelare så att orken skulle hålla i 90-minuter. Vi stod upp för klubbmärket och för varandra i en mycket bra första halvlek som dessutom fick ett oerhört positivt slut när Max Adlercreutz fick sätta sitt första mål för säsongen. Laget han knappt in till vår bastu, innan alla var på tå och ville visa att vår sista halvlek mot Krukan var historia.

Andra halvlek startar med ett stort bollinnehav för Värtans IK de första fyra minuterna. Hade vi fått matchen dit vi ville? Skulle Andrea Doria hålla emot eller skulle vi få in tvåan så att matchen blev punkterad? Svaret blev 1-1 efter en frispark där vi är tvåa på bollen och en helt fri Andrea Doria spelare, Pontus Johannesson, får trycka in 1-1. Helt rättvist kan man tycka.

Andrea Doria tar över bollinnehavet utan att skapa de farliga chanserna och Värtan visar gång på gång hur bra vi är på att försvara oss. Våra raka omställningar i hög fart vållar farligheter vid flera tillfällen och det räddas på mållinjen av Andrea Doria. Närmast 2-1 är Michel Osorio Lopez vår 19-årige talang som kommit in i halvlek som snurrar med Andrea Dorias backar och skjuter stenhårt i ribban.

När 25 minuter återstår så bryter Isper Iqualikinya, tillbaka från skada, in från högerkanten och placerar snyggt 2-1 till Värtans IK. De sista 25 handlar om kamp och vid flera tillfällen har vi stora möjligheter vid omställningar även om Andrea Doria har ett stort bollinnehav så känns vi trygga i defensiven. Andrea Doria skapar en jättechans vid ett friläge men Tomas Efrem gör sig stor och gör en jätteparad.
De ändrar till 3-4-3 och försöker lyfta långt och vi ställer om snabbt. I en snabb omställning med 10 minuter kvar så rycker en Andrea Doria-spelare vår Max Adlercreutz i tröjan och får sitt andra gula och därmed ett rött kort. De chansar med långa och känns farliga vid många tillfällen, men vi lyckas reda ut detta och vinner med 2-1.

En jämn och bra fotbollsmatch där vårt lugn och vår vilja att göra allt för varandra och klubben vann i längden trots att Andrea Doria är ett mycket bra fotbollslag.

Matchens stjärnor:
3 stjärnor Mikael Åskog
2 stjärnor Douglas Landvik
1 stjärna Oskar Andersson

Lineup

vs
3. Oskar Andersson
5. Magnus Klingspor
vs
9. Fabian WahlbergAssistYellow Card
vs Assist
vs
vs GoalYellow Card
19. Ludwig NordinYellow Card
22. Jacob Andersson
29. Douglas Landvik

Subs

vs Sub
10. Isper IgualikinyaGoalSub
vs
vs Sub22