FC Krukan vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
16 maj, 2014
Score: 2 - 3

Match Report

FcKrukan_Vartan-16-maj

Starten blev som man bara drömmer om. Chanser radades upp, bollen flöt som om den var trådstyrd. Vi vågade hålla boll och gjorde det fantastiskt på Sveriges sämsta fotbollsplan. När den sjunde minuten hade inletts så spelar startdebutanten Michel Osorio Lopes fram Peter Sjöde som stänker in 1-0 till Värtans IK. Stort jubel och en härlig känsla infann sig i vårt lag och framförallt i lagets coach.

Nästan direkt efteråt kommer 2-0 i den nionde minuten och återigen var det Peter Sjöde som stänkte in målet efter att Nestor Morales kämpat tillbaka bollen djupt ner på FC Krukans planhalva.

Strax efter målet skapas det ytterligare flertal chanser från vår sida och vi spelar en fotboll med långa anfall och kreativa kombinationer. Ett djupt uppspel och vår vänsterback Magnus Klingspor kommer runt på kanten. Han levererar vidare till Michel Osorio Lopes som sätter 3-0 och gör sitt första mål i Värtans IK.

Vårt nykomponerade mittfältspar med Mikael Åskoogh och Andreas Friman visade att det har en enorm rutin och tryckte ner FC Krukans tre innermittfältare under hela första halvleken. När vi gick till halvleksvila hade vi i Värtan dominerat totalt och vi gick in för att att skapa energi och vara mentalt förberedda för deras anstormning i den andra halvleken.

Vi tycker egentligen enormt mycket om när lagen blir desperata och lyfter långt för det öppnar upp för våra snabba omställningar. Så blev det även denna gång men det kändes lite ängsligt, bollarna studsade farligt nere vid vår backlinje och FC Krukan tog över även om vi hade två kanonanfall som kunde gjort att resultatet hade varit 4-0 redan innan klockan nått 60 minuter. Istället slogs en hörna direkt i mål av FC Krukan i den 62:a minuten. Ännu tyngre blev det efter vårt självmål i den 68:e minuten efter ännu en hörna. Krukan ägde det spelet som nu innebar långa bollar mot vår försvarslinje och det blir självklart svårt att frejda sig. Speakern ångade på, mitt under match, och ville verkligen att Värtans IK skulle lägga mer energi på de yttre omständigheterna än på vår egen insats. Efter ett tags tjongande tappar sedan båda lagen i ork och trots ett stort bollinnehav skapade FC Krukan inte mycket den sista kvarten. När domaren blåste av i den 95:e minuten infinner sig en lättnad över att vi fått med oss tre poäng.

Matchens stjärnor
3 p Ludwig Nordin
2 p Peter Sjöde
1 p Mikael Åskoogh

Lineup

vs Yellow Card
4. Richard WesterYellow Card
5. Magnus KlingsporAssist
vs GoalAssist
12. Peter SjödeGoalGoal
33. Johan Axhamre
vs
vs
19. Ludwig Nordin
vs Assist
vs

Subs

vs Sub
vs
9. Fabian WahlbergSub33
vs Yellow CardSub
22. Jacob Andersson