Värtans IK vs FC Stockholm Internazionale

Div 4 M Herrar
vs
12 maj, 2014
Score: 3 - 1

Match Report

Matchen inleddes bra. Vi kändes heta, skapade några halvchanser, skapade några hörnor, fick några hörnor mot oss, men det kändes som om vi var på väg att få ett grepp om matchen. Ett stolpskott senare mot vårt mål så kändes hela vårt agerande nervöst och taffligt. FC Stockholm skapade chanser, skapade hörnor och vi fick se oss passerade av deras bollskickliga spelare. Deras djupledsspel var så starkt som vi hade förutspått, de vann de flesta duellerna och ledde helt klart på poäng.

Hörnan kom efter ett fint anfall och det kändes som om vi kunde hota våra motståndare med ett rakare spel. Vår kapten Berra tog den. Varianten hade ändrats sedan vår framgångsvariant blev avslöjad på hemsidan för ett par matcher sedan. Hans hårda tillslag ställde hela FC Stockholm och deras passiva målvakt försökte förgäves ta sig tillbaka till rätt plats i målet som han lämnat tillfälligt. Mål direkt på hörna och vilt jubel från läktaren. 1-0 i den 26:e minuten och vi hade tagit ledningen i denna toppmatch.

I den 37:e minuten i klar offside skickar FC Stockholms måltjuv Ivan Tedengren in 1-1. Vårt första insläppta spelmål under denna vårsäsong. Första halvlek går på poäng till FC Stockholm och som ansvarig så tänker man mycket på hur förändringen skall göras, vilka byten kommer behöva göras för att få till ett bättre Värtans IK.

Vi var fyllda av revanschlustan, viljan att kriga in oss i denna match på vår hemmaplan var enorm. Vi bestämde oss för att trycka med full kraft och ställa frågor till deras försvar, som haft en rejält lugn första halvlek, om de var starka? Om de orkade löpa? Eller om de skulle börja krampa?

Vi tar över, pressar motståndarna till misstag, och vid många tillfällen vinner boll och skapar chanser. Initiativet är vårt och Johan Axhamre passar fram Peter Sjöde till ett härligt 2-1 mål i den 53:e minuten. Här har vi en period där vi är tunga, hårda och jobbiga Värtans IK och som tränare älskar jag det tillståndet. Vi skapar mer och ingen förutom FC Stockholms krönikör kommer hålla med om att Värtans IK, redan i mitten av andra halvlek, med Max Adlercreutz fina avslut precis utanför, skulle varit värda 3-1 på tavlan. FC Stockholm börjar lyfta långt och går ner på trebackslinje. De skickar in 3-4 nya forwardars men vår starka och snabba backlinje står emot. Det var dock riktigt nära att bli 2-2 när ett öppet mål missas trots att det sent lyfts en flagga för offside.

Men så kommer till slut 3-1 i den 82: minuten när Max Adlercreutz vackert spelar fram Johan Axhamre bakom ryggen och vi sätter spiken i FC Stockholms kista. FC Stockholm fortsätter lyfta långt men skapar inga heta chanser och vi vinner duell efter duell fram till slutsignalen.

Matchens stjärnor
3 stjärnor Douglas Landvik
2 stjärnor Johan Axhamre
1 stjärna Tomas Efrem

Lineup

vs
4. Richard WesterYellow Card
3. Oskar Andersson
5. Magnus Klingspor
6. Victor BergströmGoal
12. Peter SjödeGoal
33. Johan AxhamreGoalAssist
9. Fabian WahlbergYellow Card
vs
vs
29. Douglas Landvik

Subs

vs AssistSub9
19. Ludwig NordinSub6
14. Carl TomaszewskiSub12
vs Sub