Värtans IK vs Ängby IF

Div 4 M Herrar
vs
28 april, 2014
Score: 2 - 1

Match Report

28april_matchbild

Matchen inleddes med en klar Värtan-dominans och stort bollinnehav.  Bara under de första 7 minuterna har Värtan tre hörnor, missad chans i öppet läge samt halvchanser med farlig frispark, skott över av Peter Sjöde och kapten Berra missar öppet mål. Ängby sticker sedan upp och skapar ett par lägen som kan resultera i klara målchanser. Martin Sjöberg gör någon räddning efter hörna och det är utjämnat i målchanser. Många av chanserna kommer efter att vi inte varit rejäla i sista tredjedelen, där deras forwards med starkt fysiskt jobb skapar oro. Rickard Wester och Pontus Esbo kliver närmre och tar duellerna och lämnar inte alternativen bakom sig resterande delen av halvleken. Rikard Wester visar gång på gång varför han spelat på högre nivå och kliver upp i rygg och vinner dueller. Efter en tuff första halvlek som Värtans IK leder i bollinnehav, 7-6 i målchanser och 6-3 i hörnor så är det dags för halvtidsvilan.

Precis innan halvlek får Oskar Andersson en hård smäll och tvingas bryta matchen så i halvtid flyttas Kapten Bergström ned som högerback och in kommer den från förra veckan sjuke Mikael Åskoogh in som mitt-mitt. I halvlek  fokuserar vi på att skapa energi i laget, vända bollarna mycket snabbare samt ha tålamod för att rulla runt deras köttmur.

Andra halvleken inleds likt första halvlek med en total Värtan-dominans. Vi skapar två jättechanser de första två minuterna innan Fabian Wahlberg sliter till sig bollen och ”forzar” fram, hinner upp bollen innan linjen och skickar den över till Isper Igualikinya som nickar in 1-0 i den 48:e minuten. Nu tar vi över matchen och skapar målchanser även på fasta situationer. När Ängby efter en tilltrasslad situation i straffområdet gör mål så har vi räknat till 12-6 i farliga målchanser, men 1-1 på tavlan.

Ängby får enormt mycket energi av målet så det känns som att de tar över när de lyfter långt och rakt. I denna period av matchen signalerar också bägge lagen för straff men domaren och hans assisterande viftar avvärjande. En domartrio som skapar pondus genom sitt sätt att agera samt föra utvecklande diskussioner är alltid guld värda för oss som älskar fotboll på denna gräsrotsnivå.

Med kvarten kvar av matchen, 2-1 till hemmalaget, efter en elegant passning av Fabian Wahlberg, där den notoriske målskytten Peter Sjöde stänker dit den bakom Ängbys unge målvakt.

Sista 15 minuterna är det mycket kamp och varje duell skall vinnas. Det skapas inte många farliga målchanser så när vi summerar i den 92 minuten så har Värtans IK skapat 16 målchanser mot Ängbys 8 och med stolthet jublar vi inför de knappt 70 åskådarna.

Matchens stjärnor
3 p: Rikard Wester
2 p: Fabian Wahlberg
1 p: Isper Igualikinya

Lineup

4. Richard Wester
3. Oskar Andersson
5. Magnus KlingsporYellow Card
6. Victor Bergström
10. Isper IgualikinyaGoal
12. Peter SjödeGoal
33. Johan Axhamre
9. Fabian WahlbergAssistAssist
vs
29. Douglas Landvik
vs

Subs

vs Sub33
vs Sub3
vs Sub10
22. Jacob Andersson
vs Sub12