Vasasällskapet vs Värtans IK

Div 4 M Herrar
vs
23 april, 2014
Score: 1 - 3

Match Report

Vi inledde väldigt bra och fick hålla boll i långa sessioner inledningsvis. Vårt djupledsspel hotade det lite långsammare hemmalaget och vi skapade de första riktiga chanserna i matchen. Vi vann duellerna så det kändes tydligt att kommandot blev Värtans direkt.

Efter ett par möjligheter så kom det härliga 1-0 målet i den 13:e minuten av förra matchens segerskytt, vår vänsterback Magnus Klingspor. Han klev fram i en lucka och fick en perfekt passning av Peter Sjöde, kort därefter så låg bollen bakom en vilt sprattlande målvakt. Vårt initiativ fortsatte och vi skapade ett antal ytterligare heta chanser innan vi började sprida bollar och tappa i duellspelet. Vasasällskapet tog över initiativet skapade merparten av deras chanser under en period på ca 15 minuter. Varje hörna kändes farlig och det skapade en dubbelhörna där vår målvakt Martin Sjöberg räddade målet från påhälsning.

I den 43:e matchminuten lyfter Oskar Andersson fram en passning i djupled till Peter Sjöde som håller fart, viker in och trycker ett vänsterskott rätt upp i krysset. Ett riktigt klassmål eller som Carl Tomaszewski skulle uttryckt det; ”ett obehagligt snyggt mål”. Det är alltid som tränare en sjukt skön känsla att få ett mål precis innan halvlek och i detta fall fram till 2-0 mot en erkänt svår motståndare.

I halvlek bestämde vi oss för att vinna dueller, vara lite kallare i avsluten och hålla mer boll för att trötta ut vår sämre tränade motståndare. Det tredje målet kom efter vår första hörna i matchen när kapten Victor Bergström slår en hårt skruvad hörna mot den främre stolpen där målvakten tvingas boxa den i eget mål pga hårdheten. Detta viktiga mål i den 53:e minuten ger oss ett allt för stort lugn i laget som späds på i den 60:e minuten när en Vasasällskapsspelare får sitt 2:a kort och blir utvisad. Vi inleder i detta läge något som måste ha varit Värtans IKs längsta frekvens av missade klara målchanser under 30 minuter i en match. När vi summerade matchen i den 90:e minuten så hade vi skapat 26 målchanser mot Vasasällskapets sex. Dessvärre hade vi inte gjort fler mål på de frilägen som vi skapade de sista 20 minuterna. Det sista målet i matchen blev även det gjort av en Värtanspelares rumpa vilket ställde vår årsdebutant Martin Sjöberg i målet i den 89 matchminuten.

Matchens stjärnor
3 p: Peter Sjöde
2 p: Martin Sjöberg
1 p: Magnus Klingspor

Lineup

4. Richard Wester
3. Oskar AnderssonAssist
5. Magnus KlingsporGoal
6. Victor BergströmGoalYellow Card
10. Isper Igualikinya
12. Peter SjödeGoalAssistYellow Card
33. Johan Axhamre
vs Yellow Card
vs
29. Douglas Landvik
vs

Subs

vs Yellow CardSub
14. Carl TomaszewskiSub33
vs Sub10
22. Jacob AnderssonSub5
vs Sub12