Värtans IK vs Älta IF

Div 4 M Herrar
vs
14 april, 2014
Score: 2 - 1

Match Report

Matchen inleddes lite avvaktande och Älta spelade rakt, även rakare än vi trodde i vår matchplan. Redan efter 1 minut så hade båda lagen varit framme offensivt med Ältas halvfriläge från kanten som den bästa chansen. Efter detta vann Värtans IK alla dueller och skapade 2-3 halvchanser efter fina, snabba upprullningar innan det förlösande 1-0 kom i den 25:e matchminuten. Isper Igualikinya levererade ett fint inlägg som skarvades vidare av Mikael Åskoogh fram till lagkapten Viktor Bergström som trycker in årets första mål. Stor glädje utbryter i vårt lag och det känns så skönt att få utdelning. Precis innan vårt ledningsmål så missar domaren en solklar hands på en redan varnad Ältaspelare när han slår bort bollen med en boxning när vi har omställningsläge.

Efter vårt mål blir vi passiva och tappar i presspelet. Trots det så känns det snöpligt och lite konstigt när Älta rinner igenom på en misstänkt offside i den 36:e minuten och kvitterar till 1-1 genom Araz Bahdjat. Det väcker oss och de sista minuterna av halvleken går helt i Värtans favör. En jättechans får vi när Peter Sjöde passar fram Mikael Åskoogh som säkerligen hade fått straff efter ett brytningsförsök, men som den kämpe han är fortsatte och tyvärr missade friläget.

Vi gick till halvlek med många positiva signaler. Vi vinner duellerna, vi håller de starka Älta borta från att skapa målchanser samtidigt som vi känns farliga när vi närmar oss boxen. I halvlek lovar vi varandra att fortsätta vinna dueller, fortsätta att pressa högt med mycket folk samt vara vakna på deras raka spel. Vi får en jättechans i inledningen när förra årets skyttekung Peter Sjöde blir framspelad av Isper. Ledningsmålet 2-1 kommer efter ett mönsteranfall där Oskar Andersson hittar Peter Sjöde som i sin tur spelar fram vår vänsterback Magnus Klingspor som avlossar en högerslägga mot vänster hörnstolpe och vild glädje igen på Hjorthagens IP.

I de sista 40 minuterna är det stort bollinnehav för Älta IF och vi jobbar stenhårt med lagmoralen och fysiken för att freda vårt mål. De skapar många chanser under tiden och vi lyckas endast vid ett par tillfällen skapa längre anfall och vid ett par tillfällen skapa omställningar med målchanser som följd. Älta hade kanske inte de stora chanserna, men många på Hjorthagen hade nog accepterat ett oavgjort resultat efter ett par farliga halvchanser mot slutet. När Fabian har möjligheten att sätta ett förlösande 3-1 så missar han och skriker ett felaktigt uttryck vilket leder till att de sista 10 minuterna får vi klara oss med 10-man. Ältas ork slocknar och vi vinner duellerna när deras försök blir alltmer fantasilösa.

Det var underbart att höra slutsignalen i den 93:e matchminuten och att få ta med sig tre poäng från en svår premiär. Vi tackar de ca 70 personerna som besökte Hjorthagens IP och hoppas att vi visade hjärta och kämpaglöd.

Bäst i Värtans IK:

3 p Rikard Wester

2 p Mikael Åskoogh

1 p Pontus Esbo

Lineup

vs
4. Richard Wester
3. Oskar AnderssonYellow Card
5. Magnus KlingsporGoal
6. Victor BergströmGoalYellow Card
10. Isper Igualikinya
12. Peter SjödeAssist
9. Fabian WahlbergRed Card
vs Assist
vs
29. Douglas Landvik

Subs

vs Sub
33. Johan AxhamreSub12
vs Sub10
vs Sub9
vs