Värtans IK, härförda av den så kallade Hybrislinan, åkte till Vällingby och tackade för kaffet och tre poäng mot ett Ängby som rasade ihop fullständigt i den tredje perioden.

Defensivt ställningskrig

Inledningen av matchen utgjordes av ett ställningskrig mellan två kompakta försvar på vardera planhalva. Värtan hade fått order av Perlskog att sätta hög press för att kunna dra nytta av den löpkapacitet som laget besitter. Framförallt Wachenfeldts lina lät apostlahästarna tala och kunde i typiskt checking-line-manér pressa Ängby till enkla bolltapp matchen igenom.

Ängbys första egentliga offensiva bollinnehav kom först efter att Mårfält försökt klyva ett motståndarben strax nedanför knäskålen. 2 min på botgörarbänken och det var inte långt ifrån att Värtanslipsen Carl fick vittja nätet. Lagen gick till pausvila med 0-0 på resultattavlan men motståndarmålvakten hade fått storspela för att kunna freda sina kvadratmeter.

Hybrislinan

I andra perioden kunde Värtan dra större nytta av sin franchiselina, inofficiellt Hybrislinan (Swedberg – Andersson – Ström Bäverlind) då ytorna blev större och större i takt med att Ängby tröttnade. 04.28 ringer det efter Swedberg mer eller mindre snavat in en chansboll från Andersson efter ett dåligt byte av de grönklädda hemmaspelarna.

Nästa mål kommer efter ett snyggt kombinationsspel mellan Ström Bäverlind och Andersson, där den sistnämnde är sist på kulan. Även om det bara står 2-0 till Värtan inför den tredje är det ett klart spelövertag för bortalaget. Defensiven är exemplarisk och de offensiva krafterna hittar fler och bättre kombinationer allt eftersom.

Proppen ur

Ängby klappar ihop helt i den tredje perioden och innan 11 minuter spelats står det 8-0 till Värtans favör. Det var bud på en hel del fler mål men oskärpa i avsluten gjorde att det aldrig blev tvåsiffrigt. Tyvärr fick inte Carl Willberg hålla nollan utan fick kapitulera i slutet av matchen. Segersiffrorna skrevs till slut till 8-1 och Värtan hakar nu på i toppen

Värt att notera är att Värtans IK är division 5B:s mest målglada lag och har den bästa målskillnaden av alla lag just nu.

Matchens lirarpoäng, utdelade av Martin Karlsson
3p Emil Andersson

2p  Carl Willberg- Johnn

1p Jonas Gunningberg