Det har gått tungt, vi har blivit ängsliga, vi har inte kommit upp i nivå, vi har i det bristande presspelet släppt in enkla mål och många mål, skadorna har varit många så oron har spridits i leden och vi har självklart funderat på om vi verkligen var på rätt väg. Nu har svaret kommit med andra raka vinsten och med en intakt nolla. Vi är ett bra fotbollslag, vi orkar springa full fart länge, vi orkar pressa och stressa motståndare, vi orkar vara kreativa när motståndarna parkerar sin buss och vi kan göra många mål samtidigt som vi håller nollan igen. 

Skadorna var många när vi äntrade in på Zinkensdamm. Borta var Branislav Babic, Viktor Bergström, Jakob Andersson, Douglas Landvik, Alexander Kloow men ingenting kunde hindra Värtans IK denna fredagskväll. Det är skönt att vår konkurrenssituation nu blir bättre och bättre för varje vecka som går.

När vi studerat FC Krukan såg vi att det är ett disciplinerat lag som jobbar en del med omställningar och att de väljer att spela lite mer försvarsinriktat så kom det att se ut även mot oss. Innan match pratade vi väldigt lite om Krukan utan om vårt spel och bl.a. viljan av att vara kreativ och flytta boll med få tillslag genom lagledarna.

Detta skedde i inledningen då vi nästan var förvånade över hur passivt FC Krukan uppträdde. Värtan dominerade TOTALT mot ett lågt Krukan och stolträffarna blev två till antalet innan domaren blåste straff för en hands-räddning på mållinjen redan i den tionde minuten. Tyvärr gick straffen i ribban, men känslan var ändå god i matchen. Efter det hade Krukan sin enda spelförande del av matchen där en av deras två målchanser på hela matchen efter en omställning tvingar den återigen mycket stabile Sebastian Thomsson i målet till en tekniskt strålande räddning.

Fotboll är som livet ofta rättvist i slutändan. Efter att Värtan tagit tillbaka taktpinnen snabbt och återigen tryckt ner Krukan spelas bollen ut av det mycket stabila innermittfältet, bestående av Johan Palm och Daniel Ohlsson, till Isper som med ett strålande inlägg friställer den mycket löpvillige och kämpande Johan Axhamre som bara behöver sätta pannan till och 1-0 är ett faktum.

Johan Axhamre är en av de spelare som ska ha en eloge för sitt stora arbete i matchen med ständigt offervilliga löpningar över stora ytor. Något som vi alla måste ta till oss, att springa mera för att skapa luckor i täta försvar.Värtans press fortsätter och på halvlekens absolut sista spark lägger Isper en hörna som Richard Wester suveränt löper in mellan Krukans zoner och distinkt nickar in 2-0 på. Härligt!

I paus är tränarnas intentioner solklara. Fortsätt-fortsätt-fortsätt med högt bolltempo och närhet över hela planen. Detta lag kommer garantera tröttna om vi får in 3-0.Så sker också , om det nu är möjligt, har  Värtan än ett större övertag i andra där det ibland rent objektivt ser ut som en anfallsövning mot ett mål. Ett bevis på detta är att trots att Krukan spelar lågt försvar som är samlat lyckas Värtan gång på gång spela sig igenom, gärna med spelvändningar. Detta sker också i den 54:e minuten där Fredrik Sandell friställs efter en 50m crossboll och mycket snyggt gör 3-0.

Efter det byts mycket spelare i båda lagen men Värtan fortsätter tugga på. Främst tack vare inbytta Gustav Ohlsson, Nestor Morales och Max Adlercreutz.Max ska ha en eloge för det enorma prestigelösa arbetet han gör när han kommer in från bänken och är inbladande i nästan varje anfall resten av matchen. Värtan får i den 56:e minuten sin andra straff som Isper sätter säkert. Efter det handlar det fortfarande om spel mot ett mål med mycket säkert försvarpspel de ggr Krukan lyckas kontra. Deras enda skott mot mål i andra halvlek blir ett snyggt ribbskott, men närmare än så kommer de inte att spräcka nollan. Istället fortsätter Värtan framåt och våran skyttekung Peter Sjöde sätter säkert två mål på slutet. Gustav Ohlsson hinner med att överlappa sin kant i anfallspelet ca. 10 ggr och trots liten speltid så var hans tröja absolut blötast efter matchen.

Därefter blåser domaren av matchen och ytterligare 3 poäng till Värtan efter bra spel.

Vi tackar också såväl FC Krukan för en bra kämparinsats samt den utmärkte domaren.

 

1-stjärna = Max Adlercreutz

2- stjärnor= Johan Axhamre

3- stjärnor= Peter Sjöde