Precis som rubriken avslöjar ska vår kapten, Victor ”Berra” Bergström ut på äventyr. Hemsidan fick sig en pratstund mitt under de sista bråda dagarna innan avresa.

Tja cap! Förstår att livet är hektiskt så här sista dagarna i landet på ett tag men vi uppskattar att du ändå tar dig tid för ett litet surr. Du ska nämligen ut på äventyr en längre period, berätta!
Tja! Jo, äventyr blir det nog! På tisdag (läs: igår) flyttar jag tillsammans med min tjej Johanna till Sydafrika och Kapstaden på obestämd tid där vi bägge ska jobba för respektive företag vi jobbar på idag. Känns som helt rätt tajming att göra detta nu när man har chansen.

Detta innebär att du gjort ditt sista pass med Värtan på ett tag. Känslorna kring det?
Klart att det känns lite segt att lämna Värtan, speciellt efter en bra säsong resultatmässigt och framförallt när vi har jävligt god stämning i omklädningsrummet. Att jag nu dessutom blir ännu mer tvungen att ta hand om min egen kropp blir inte heller lätt eftersom jag hatar att träna själv.
Men – jag har slutat i Värtan tidigare och kom tillbaka efter fyra år, så jag är inte på något sätt förkrossad. Jag kommer tillbaka starkare än någonsin!

Du lämnar ett lag som i fjol kvalade upp till trean. Så vad tror du om lagets 2018 och vilken division spelar Värtan i när du återvänder?
Senaste säsongerna har vi på pappret haft ett lag som hade hävdat sig i trean. Men det är andra aspekter som spelar in för att vi ska ta steget. Mest av allt motivation och att alla är där och tränar två gånger i veckan. Gör vi det så går vi upp, gör vi inte det så går vi nog inte upp. Enkelt.

Du har varit i Värtan flertalet säsonger. Lista ett par höjdpunkter?
Hehe, jag har bara varit med om att åka ur en serie med Värtan, så höjdpunkterna är väl kanske enskilda matcher. Kanske någon seger över Lidingö (som jag ärligt talat länge tyckt varit rätt vidriga, vet ej varför) på Stadion för några år sedan. Annars är det alltid fint överlag att komma in i omklädningsrummet på Hjortis efter en seger och hurra och spela Ob-la-di-ob-la-da. Och det var ju ganska mycket av den varan föregående säsong.

Vad kommer du sakna mest med att komma ner till Hjortis under din bortavaro?
Gubbarna, segrarna och att ha två fotbollsträningar på schemat varje vecka. Även om man inte kunnat närvara varje gång.

Slutligen, vad har du för sista hälsning till grabbarna i laget och supportrarna innan du beger dig iväg till Kapstaden och vad som förhoppningsvis blir en magisk tid för din del?
Att spelarna inser att de är feta och att de utnyttjar de träningar vi har för att få ordning på förfallet. Surret och fotbollen finns ju redan där.
Till supportrarna hoppas jag gubbarna med Roffe och Kurre i spetsen fortsätter vara lika lojala som de alltid varit. Betyder mycket att ha dem där i vått och torrt.

Vi i Värtan önskar vår kapten ”Berra” och hans flickvän Johanna ett stort lycka till i Sydafrika och när han kommer åter till Hjortis så småningom kommer hans plats och tröja vänta på honom.