Tisdag kväll den 18:e mars  mötte vi Srbjia FF, det nya division 3-laget, uppflyttade efter serieseger i division 4 södra. Ett spelande lag som även kan ta kampen över hela planen var den information vi hade innan matchstart.

Matchen började i ett högt tempo, närkamper som mer speglade en Cupfinal från Tipsextra än en träningsmatch i mitten av mars med nästan en månad till seriestart. Oerhört kul att från sidan se att vår matchplan initialt skakar division 3 laget hårt. Vunna bollar och chanser avlöser varandra och Värtans IK står för taktpinnen. I den 14e minuten får vår kapten Victor Bergström utgå efter en ful armbåge rätt över näsan. Självklart direkt utvisning, men eftersom det är träningsmatch så släpps en Srbjia spelare in i den utvisades ställe. Den blödande Bergström var dock på benen snabbt så hans vägvinnande spel kommer vi få se redan nästa vecka. Några minuter senare närmare bestämt i den 18 minuten vinner Douglas Landvik och Mikael Åskoogh boll på mitten och fördelar ut den vår högersida, det kommer inlägg, vi är hungrigare och det står 1-0 fullt rättvist. Denna typ av mål tror jag vi kommer få se många av på Hjorthagen under året, målskytt denna gång med sitt första mål i Värtan-tröjan Mikael Åskoogh. Efter målet i fortsätter vi att jobba bra tillsammans, dödar ytor, vinner bollar och skapar tryck även om Srbjia är ett väldigt bollskickligt lag. Den tuffa kampen från båda lagen gör matchen till en oerhört värdefull värdemätare för oss och vi går till halvtid med ett lag som är stolta över sin första halvlek.

Vi inleder andra halvlek i ungefär samma stil även om vi märker att Srbjia försöker variera sitt spel och lyfta raka bollar lite mer ofta över vårt mittfält som oftast vann kamperna där i den första halvleken. Matchbilden är sig lik med tufft, fränt spel i varje närkamp och det tär på krafterna för vårt lag. I den 20 minuten av andra halvlek orkar vi inte stå upp i pressen och vi får en lång boll som skär som en kniv i smöret en varm sommardag och Srbjias mycket vassa forward rullar in 1-1. Vi byter spelare i den 65 minuten mycket beroende på känningar eller trötthet på våra mittfältare. Här vänder matchen helt karaktär och de sista 25 minuterna domineras helt av Srbjia FF även om vi sliter och försöker vinna bollar så blir vårt lag mer utdraget av deras fina passningsspel. 2-1 kommer efter en omdiskuterad straff i den 78e minuten, från kanten ser man tydligt att deras spelare drar med sig bollen med handen in i straffområdet. Straffen är säkert slagen och våra krigare ser tyvärr molokna ut. Direkt efter målet så blir vi helt upprullade och det står efter 80 minuter 3-1. Vi repar mod och kommer i några kontringslägen, skapar ett par hörnor men orken är över för denna gång och 4-1 kommer i den 86e minuten.

Vi tackar våra motståndare för en bra genomkörare, bra match, bra fight och jag vill tacka våra spelare för härliga 65 minuter där vi verkligen står upp och visar hur vi kan spela ett vägvinnande spel.

 

/Roger