Värtans IK skall ta sig tillbaka mot toppen efter en klar mellansäsong. Värtans IK spelade stundtals kanske seriens finaste fotboll, men vi tog inte arbetet över hela planen varje vecka för att vinna tillräckligt många poäng för att vara där vi ville vara i toppen. Självklart så kan vi skylla på allt omkring , skylla på skadorna på tre av våra nyckelspelare, skylla på enskilda prestationer men svaret blir alltid att; Åtta stycken uddamålsförluster och sex stycken oavgjorda skall bytas mot segrar, segrar och mycket mer glädje inne i vårt fina omklädningsrum. Ett omklädningsrum där Tuomo alltid vikt kalsonger och strumpor på finskt vis. Ett omklädningsrum som gör att topplag i division 1 blir avundsjuka, ett omklädningsrum som hade gjort att AFC United hade stannat i Stockholm före en flytt till Eskilstuna..

Nu står tältet på Hjorthagens IP, snön ligger på utsidan och vi kan börja ta stegen mot toppen 2017 inomhus under årets mörka och trista tid. Division fyra mellersta kommer få se en revansch 2017, vi är taggade för att snack skall bli verkstad

Vi försöker nu behålla vår fantastiska trupp samt förstärka den med ungdomlig entusiasm samt 5-6 spelare som kan konkurrera om de 16 platserna till match vecka ut och vecka in.

Ni som har ambition och  är intresserade av provspel under november/december så håller vi  träningar tisdag och/eller torsdagar. Skicka mail till vartan.ungdom@gmail.com med A-lag i Subjektfältet så ringer vi tillbaka.

Varmt välkomna till inomhusträning på vår hemmaplan i kylan.

Roger Mellin Fotbollstyrelsen samt Hugo Berggren Huvudtränare Värtans IK