Efter en period med vacklande resultat kom den efterlängtade vinsten – och då med råge. Vinst med 6-1 till gästande Värtans IK mot fjärdeplacerade Hallonbergens IF.

Vårsäsongen har varit en tuff period för ett ambitiöst Värtan som försökt hitta spelet under nya tränaren Hugo Berggren. Men äntligen under tisdagsmatchen, som var den sista för vårsäsongen innan sommaruppehållet, släppte spänningarna och Värtan Blue Boys hittade tillbaka till sitt forna jag.

Efter en mållös halvtimme släppte det för Värtan. Två snabba mål av Carl T och Marcus W, den senare på straff, fick liv i laget. Men så kom plötsligt en reducering till 1-2 av Hallonbergen i den 40:e minuten  och alla ställde sig frågan i halvtid; Skulle Värtan darra och tappa sin fina start som tidigare under säsongen?

Men tillresta supportrar fick snart svar på frågan. Värtans IK ser ut att ha hittat formen och flög ifrån i andra halvlek. I den 60:e minuten kom 1-3 av Joel Lövgren, följt av ytterligare mål av Richard Wester, Fredrik Sandell och i slutminuten Carl Tomaszewski för en andra gång. Med slutresultat 1-6 till bortalaget Värtans IK kan grabbarna gå in i uppehållet med en positiv känsla inför hösten.

Nu blir det uppehåll i en månad och vi välkomnar er till nästa match på Hjorthagens IP den 4:e augusti kl 20.15.

Mvh

Värtans IK