Att analysera matcher är alltid mycket roligare när lagets insats var stark än när insatsen har varit svag såklart. Igår natt släcktes lampan ute i huset på Ingarö inte förrän klockan 0035. Oerhört sent för en kvällstrött Roger Mellin. Trots det så var det en riktigt pigg och glad kille som reste sig ur sängen klockan 0430. En dag i Göteborg stod på programmet och tillsammans med kollegor skulle vi förklara varför patienter i Västra Götaland behöver tillgång till vårt läkemedel.

Fotbollen och resultatet igår får helt plötsligt en helt annan betydelse. Trots att jag alltid är bra på att fokusera, så kryper glädjen och stoltheten fram över vår insats från gårdagen gång på gång i mötet med Landstinget.

Vi tar med oss jättemycket från gårdagen. Framförallt hur viktigt ett fungerande lag är framför den individuella skickligheten, maximerad lagmoral kommer alltid slå klass. Det var fantastiskt att höra den överenskommelse som spelarna gav varandra innan avspark. Alla lovade varandra att vinna varje enskild närkamp och vid förlust göra allt för att återta initiativet och vinna andra kampen. De lovade varandra att falla tillsammans och pressa tillsammans samt att minimera möjligheten till misstag på egen planhalva. Vi skapade många målchanser givetvis färre än vårt snitt från förra året trots det kan vi räkna till 8 riktigt heta chanser mot ett lag som är det bästa laget vi mött på ett tag i seriesammanhang.

Idag får vi njuta att vi slog ett bättre lag på pappret, men under kvällen skall vi träna på det som skall göra oss ännu mer förberedda inför nästa tuffa uppgift, Vasasällskapet borta på Stadshagen den 23 april klockan 1900.

/Coach Roger