Att det blåser hårt i storm eller orkan är vi alla medvetna om. Inte alla har upplevt det, inte alla har gått starka ur det. En del viker ned sig, hamnar i negativa cirklar och en del blomstrar ut, tar större plats i gruppen och förstärker sitt mandat, växer och utvecklas för framtiden. Värtan kommer att utvecklas för varje dag i framtiden. Denna vecka återskapades innebandysektionen i seriespel och det tillsammans med den stora ökning vi ser på ungdomssidan kommer vi vara en klubb som kan konkurrera på högre nivåer än idag.

Det känns som sagt att vi har fått tillräckligt med prövningar den senaste månaden. Efter de inledande två segrarna på hösten, fick vi tillbaka några uddamålsförluster från våren och hamnade i uddamålsfacket. Vi studsade tillbaka mot FC Krukan och gjorde återigen en stark insats med en man mindre i två tredjedelar av matchen mot FC Stockholm.

Nu inleds en härlig vecka där vi alla känner att energin är tillbaka. Många killar är fortfarande skadade eller sjuka men vi skall göra allt i vår makt för att gäcka de andra topplagen i kampen om andra platsen i serien. Vi möter ett Ingarö som inledde säsongen tufft, men har växt och växt med sin enkla spelidé som de till fullo nyttjar och lyckas med. Vi i Värtans IK varnade för Ingarö innan säsongen och fick rätt. Det kommer bli en tuff match, mycket kamp och mycket statiskt försvarsspel från våra gäster så det är för oss enkelt; vi måste spela det spelet mycket bättre än de. Självklart siktar vi på att ta tre poäng i denna match och hänga på i toppracet trots att vi har det tuffaste spelschemat kvar av alla de sex lagen som slåss om de två topplatserna. I denna match får vi klara oss utan Nestor Morales som är avstängd efter sitt röda kort senast. En dom om ytterligare avstängning kommer i veckan som alltid när det gäller röda kort.

Truppen som skall leda oss till seger mot Ingarö IF:

Målvakt
Tomas Efrem

Backar
Jakob Andersson
Oskar Andersson
Richard Wester
Niklas Ström Bäverlind
Ludwig Nordin

Mittfältare
Alexander Kloow
Victor Bergström
Andreas Friman
Isper Igualikinya
Douglas Landvik
Adam Graffman
Joel Brännström

Forwards
Johan Axhamre
Max Adlercreutz
Peter Sjöde

Vi ses måndag 15.e september kl 20.00 på Hjorthagens IP!