Efter 0-5, 1-2, 0-3, 3-4 var det dags för Värtans IK att bege sig till Torvalla IP för match mot Vendelsö IK på en perfekt konstgräsplan.
Således ett Värtans IK med stor vilja att få framgång, givetvis brandskattade efter en hård försäsong med ett antal skador såsom det alltid ser ut denna tid varje år. Nu börjar vi närma oss seriestart och tiden då laget skall formas för att vi skall kunna börja vinna matcher.

 

Denna match var en riktigt laginsats där Värtans IKs lag slet för varandra och minimerade ytor för ett skickligt Vendelsö.
1-0 till Värtans IK kom efter en hörna där både Micke Åskoogh och Oskar Andersson skarvade vidare bollen till en fristående Rikard Wester som tryckte in bollen i nät. Målskytten Wester kommenterar målet ” Såg ut som förra året, skillnaden var att Peter Sjöde inte fick en tå på den denna gång”.

 

Andra halvlek var ett stort ställningskrig där vi genom ett bra försvarsspel lät Tomas hålla nollan för första gången, men definitivt inte den sista om man tror hans målbild för säsongen.
Ny vind i seglen kommer göra detta lag gott inför nästa veckas tisdagsmatch mot seriesegraren från 2013 Järla. Då kommer vi verkligen att se vad vi behöver specialgnugga de sista 4 veckorna innan seriepremiär säger tränare Roger Mellin.